Vychytávka: Břečťan na praní prádla

Vychytávka: Břečťan na praní prádla

Kategorie: PRAKTICKÉ

Hledáte cenově výhodný, efektivní, a především ekologický prostředek na praní prádla? Vyzkoušejte prací prostředek přímo z přírody – břečťan. Břečťan je ideální alternativou chemických pracích prášků i přírodních mýdlových ořechů. Poradíme vám, jak si za pomocí pár listů břečťanu ze sousedství můžete vyprat své prádlo.



Právě břečťan má prokazatelné účinky při odstraňování nečistot a díky těmto skvělým vlastnostem je využíván jako levný a ekologický prací prostředek. Je třeba pamatovat, že jako většina rostlin, obsahuje i břečťan látky, které mohou způsobit alergii, nemělo by tedy docházet k přímému kontaktu břečťanu s kůží. Doporučuje se vyzkoušet reakci vaší pokožky na prádlo prané v břečťanu předem, než v něm vyperete všechno prádlo.

Jak na to?

Na praní budete potřebovat látkový uzavíratelný sáček, do kterého vložíte hrst listů břečťanu s výraznou sytě zelenou barvou, která zvýší čistící účinek. Listy lze vložit i do ponožek. Pokud je vaše prádlo silně znečištěné a nelibě zapáchá, přidejte na nečistoty trochu mycí sody či pracího mýdla a trochu octu.

Tento postup je vhodný i pro tvrdou vodu.

Břečťan

Připravte si prací prostředek

Kromě přímého vložení břečťanu do prádla si můžete předem připravit i prací prostředek tak, že 60 gramů listů břečťanu se sytou barvou vložíte do velké nádoby, přidáte 0,6 litru vody, půl lžíce prací sody a přivedete k varu. Povařte 5 min za občasného míchání. Nádobu s prostředkem odstavce a nechte úplně vychladnout.

Tato dávka vystačí přibližně na 3 prací dávky kolem 200 ml.

Napadlo vás někdy přidat do pračky pár listů břečťanu? Vyzkoušeli jste jednu z těchto metod? Jaké přírodní prostředky na praní používáte vy? Dejte nám vědět.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle