Značka Sana: kuchyňské spotřebiče pro zdravý životní styl

Značka Sana: kuchyňské spotřebiče pro zdravý životní styl

Kategorie: PRAKTICKÉ

Odolné materiály, snadná údržba, jednoduché tvary, kompaktní velikost, bezpečnost. To vše má společného jmenovatele: Sana. Slovo „sana“ pochází z latiny a znamená „léčit“. Právě to je cílem značky – pro nikoho jistě nebude překvapením, že zdraví začíná v kuchyni.



Značka Sana, která se čím dál více dostává do povědomí spotřebitelů, uvedla v roce 2013 na trh svůj první výrobek, a tohorizontální odšťavňovač Sana Juicer EUJ-707 by Omega. Následoval model EUJ-606 a záhy nejnovější vertikál EUJ-808. Logem značky Sana se mohou pochlubit také mlýnek na obilí, multifunkční domácí pekárna a digitální kuchyňská váha. Zatím posledním produktem je speciální nástavec na lisování oleje, určený pro již zmíněné horizontální modely odšťavňovačů.

Přístroje a příslušenství značky Sana, které přinášejí na trh pokaždé něco nového, jsou vždy výsledkem několikaletého úsilí. Vývojáři nezahálejí a neustále pracují na nových projektech i na vylepšování svých stávajících produktů. Přitom berou v potaz připomínky spotřebitelů, jejichž názor je tím nejdůležitějším.

Podobných značek je na trhu jen hrstka. Obchody jsou zavaleny spoustou běžných spotřebičů, které nenabízejí nic moc inovativního a mnohdy je nepohodlné je používat. V Saně si dávají záležet na jednoduché a funkční obsluze, takže se nemůže stát, že vám přístroj bude jenom pro zlost. Dlouhodobá výdrž a nadčasovost jsou pak dalšími podstatnými požadavky při výrobě, protože pro zakladatele značky Sana je nepřípustné, aby byl spotřebič už po dvou letech na odpis. Každá investovaná koruna se vám zaručeně mnohonásobně vrátí, protože tyhle přístroje vydrží sloužit po celá desetiletí. Další jedinečností značky je doživotní servis zdarma. Pokud by se vám tedy přece jen něco porouchalo, nemusíte se obávat, že tady nedostojí své vizi přístrojů na celý život.

Pojďme se na jednotlivé produkty podívat blíže.

Odšťavňovače pro váš zdravý životní styl

Šnekové odšťavňovače značky Sana pracují při pomalých otáčkách, čímž zaručují tichý chod a maximum zachovaných živin ve šťávě. Mohou se pochlubit také vysokou výtěžností, minimální produkcí pěny a samozřejmě chutnou šťávou. Při vývoji byl kladen velký důraz na funkčnost, design a praktičnost. S tou souvisí i snadnost čištění. Je to právě práce spojená se sáhodlouhým cíděním, která přesouvá běžné odstředivé odšťavňovače z kuchyňské linky na dno skříně. Tomu chtěli v Saně zabránit a podařilo se.

Horizontální přístroje jsou obecně vhodnější pro ty, kteří chtějí odšťavňovat hlavně kořenovou a listovou zeleninu. Modely Sana Juicer EUJ-606 a EUJ-707 ale s přehledem zvládnou i ovoce a pokud hledáte univerzální přístroj, jistě s nimi nešlápnete vedle. Konstrukcí i funkčností jsou si podobné, dokonce odšťavňují shodně při 80 otáčkách/min., ale několik odlišností by se přece jen našlo. EUJ-606 je opatřen 5stupňovou regulací tlaku. Ta zvyšuje efektivitu při odšťavňování jednotlivých druhů ovoce a zeleniny. Komu nevyhovuje jakékoli nastavování, zvolí pravděpodobně EUJ-707, kde už regulace tlaku není. Zato má navíc hrubé síto, které umožňuje získat šťávu s vyšším obsahem vlákniny a také cedník pro odstranění případné pěny.

Součástí příslušenství obou modelů je homogenizační síto. To je skvělá vychytávka, protože dělá z „pouhého“ odšťavňovače multifunkční přístroj. S pomocí tohoto doplňku připravíte zmrzlinu, sorbet, dětské pyré, burákové máslo a můžete s ním umlít i kávu, nebo udělat několik druhů těstovin.

Představme si také lis na olej, který byl zkonstruován jako doplněk pro tyto dva horizontální odšťavňovače. Většina olejů se lisuje za tepla, protože se jedná o levnější a rychlejší způsob, jak vyždímat ze semen co nejvíce oleje. Cenné látky a chuť jsou ale znehodnoceny. Tento nástavec vám umožní lisovat semena za studena, takže výživová hodnota i chuť zůstanou zachovány. Můžete tak získat zdravý slunečnicový, nebo třeba lněný olej.

Vertikální odšťavňovač Sana Juicer EUJ-808 by Omega přináší zase jiné výhody. Kromě systému automatického čištění, který vám ušetří práci, se v první řadě pyšní revolučně pomalým chodem – pouze 43 otáček/min. Pravdou je, že čím pomaleji odšťavňujete, tím hodnotnější šťávu získáte. Takto nízké otáčky přitom neznamenají, že odšťavňování zabere mnoho času. Proces urychluje vylepšený šnek, který je oproti šnekům v jiných vertikálních odšťavňovačích vybaven dvěma krájecími noži.

Pomalé otáčky ve spolupráci s tímto šnekem zároveň dovolují lisovat drobné bobulové ovoce, s čímž mají odšťavňovače všeobecně problém. S EUJ-808 tak odšťavníte téměř cokoli včetně tvrdé kořenové nebo listové zeleniny – stačí jen vybrat čerstvé plody. Dále tento model umožňuje přípravu míchaných nápojů, je totiž opatřen uzavíratelnou výpustí. Smíchat můžete prakticky cokoli, co teče. Kombinace šťáv z různých druhů ovoce a zeleniny je jistě první možností, která vás napadne, ale do odšťavňovače je možné nalít také mléko a jogurt. Připravit lze i koktejl s kopečkem zmrzliny, což je atraktivní variantou hlavně pro děti. Nespornou výhodou posledního modelu je jeho kompaktnost – díky vertikální orientaci nezabere příliš mnoho místa.

Domácí pekárna pro váš zdravý životní styl

Pro spotřebitele, kteří se rozhodli nesmířit se s pochybnou kvalitou pečiva v obchodech, byla vyvinuta unikátní multifunkční pekárna Sana Smart Bread Maker.

Unikátem na evropském trhu je hned v několika směrech. V první řadě nikde jinde nenajdete pekárnu s nezničitelnou nerezovou nádobou. Druhou novinkou, se kterou dosud nikdo nepřišel, je aktualizovatelný software. Další jedinečnost shledáváme ve specializaci na domácí kvásek a celozrnný kváskový chléb a v šetrném nízkoteplotním pečení. Možnost libovolného nastavení teplot a časů také ostatní pekárny nenabízejí. Všechny programy jsou nastavitelné a nenajdete tu žádný pevně přednastavený. To s sebou nese příležitost vyzkoušet jakýkoli recept, na který si vzpomenete. Oceníte i vícefázové kynutí a pečení, které zajišťují, že chléb bude vonět a chutnat ještě lépe.

Multifunkční pekárnou je Sana nazývána proto, že s ní lze získat daleko více potravin než jen chléb. Marmeláda, sádlo a škvarky, rýžové a ovesné kaše, jogurt, pečený čaj, sladké amasaké,… to je jen stručný výčet. S pekárnou můžete připravit také oběd – upečete v ní sekanou, maso i s bramborami, nebo třeba lasagne. Rozšířené příslušenství varianty Exclusive umožňuje vyrobit sójový sýr tempeh, který si postupně hledá cestu na talíře přátel zdravého životního stylu.

Na výběr jsou zde tři varianty pekárny Sana. Všechny pečou se stejným výsledkem, rozdíl je pouze v příslušenství. Verze Basic má teflonovou nádobu, verze Standard a Exclusive nerezovou. Toto je skutečně zásadní rozdíl, kterým se pekárna Sana odlišuje od jiných. Nerez se vyznačuje dlouhou životností, snadnou údržbou a zdravotní nezávadností. Teflonová nádoba se dá taktéž označit za bezpečnou, protože pekárna během pečení nepřekračuje teplotu, při které se z teflonu uvolňují toxické látky. Možnost mechanického uvolňování je také minimální. Na rozdíl od nerezu se ale časem opotřebuje. Ten, kdo bude péct často a chce si být stoprocentně jist prakticky neomezenou výdrží, zvolí nerez. Nemusíte se bát, chléb se díky speciální technologii k této nádobě nepřipeče. Součástí vybavení pekáren s nerezovou nádobou je také jehlový teploměr, pomocí kterého zjistíte, zda už je chléb hotový, nebo úsporné skleněné pokličky zkracující dobu pečení. Ty využijete i při nízkoteplotním pečení masa, to aby bylo opravdu maximálně šťavnaté.

Do produktů značky Sana se zub času jen tak nezakousne, avšak u pekárny Sana to platí dvojnásob. Odolné materiály jsou už samozřejmost, ale již zmíněná možnost aktualizace softwaru je další vlastností, která zaručuje, že pekárna bude i po uplynutí spousty let stále moderní. Jakmile vývojáři přijdou s inovacemi, případně spotřebitelé se svými podněty, bude možné vytvořit aktualizaci. Tu si majitelé pekárny v případě potřeby jen dokoupí.

Trvalo dlouhých 20 let, než domácí pekárna Sana spatřila světlo světa. Vytrvalá práce na každém detailu s sebou nese příslib, že s jejím pořízením získáte skutečně funkční přístroj, který vás nezklame.

Mlýnek na obilí pro váš zdravý životní styl

Pro pekaře, kteří si potrpí na čerstvost surovin, je tu 360wattový mlýnek na obilí. Výrobce na něj poskytuje 12letou záruku a může si to dovolit. Exkluzivní bukové dřevo a mlecí kameny ze směsi korundu a keramiky dělají z mlýnku v podstatě nezničitelný spotřebič. Tento mlýnek umožňuje mletí jakékoli obiloviny včetně kukuřice a získáte s ním hrubou i hladkou mouku během pár minut. Čerstvá mouka obsahuje maximum živin a není zvětralá, což nelze u celozrnné mouky z obchodu zaručit. Mlýnek je výborným pomocníkem i pro celiaky, kteří tak mohou mít stálou zásobu bezlepkové mouky jinak představující poměrně nákladnou položku na nákupním seznamu.

Kuchyňská váha

Sortiment značky Sana doplňuje už jen digitální kuchyňská váha vyrobená z tvrdého bezpečnostního skla. Její hlavní předností je zvýšená nosnost 10 kg. Pro srovnání – většina vah má nosnost maximálně 3 kg. Váha Sana má mimořádně citlivý senzor a váží s přesností na 1 g. Pohodlí při přípravě surovin zajišťuje funkce postupného dovažování a odečtení hmotnosti nádoby. Změří i objem vody a mléka. Kromě vážení a měření nabízí váha i další využití – funguje jako hodiny, kalendář, budík, minutka, teploměr a vlhkoměr. Zákazníci si jí mohou vybrat jako dárek k nákupu některých ostatních produktů Sana, ale lze jí zakoupit i samostatně.

Budoucnost značky Sana

Výrobky značky Sana si velmi rychle oblíbili nejen zákazníci na evropském trhu, ale po celém světě. Zásluhu na tom nemá jen kvalitní nabídka, ale také neobvykle vstřícný servis včetně odborného poradenství. Tady vědí, že budoucnost je v poctivém produktu a dlouhodobém budování přátelského vztahu se spokojeným zákazníkem.

Pokud se chcete dozvědět více o značce Sana a její nabídce, navštivte stránky www.sanaproducts.cz.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle