ADR školení pro řidiče

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Školení pro řidiče je vítanou službou, která by měla být samozřejmostí pro každého profesionálního řidiče, ale i pro společnosti, které se zabývají přepravou.



Všechny subjekty, zabývající se provozováním silniční nákladní dopravy, musí dodržovat řadu předpisů, mezi které patří národní legislativa, právo EU i mezinárodní dohody. Mezistátní i vnitrostátní přeprava nebezpečných nákladů se v tuzemsku řídí zákonem o silniční dopravě a mezinárodní dohodou ADR.

Jedná se o evropskou dohodu o silniční přepravě nebezpečných věcí, která obsahuje nařízení o třech základních povinných školeních ADR pro řidiče, jejichž absolvování je pak přísně kontrolováno při silničních kontrolách, ale i při dohlídkách v provozovnách. Je to povinné školení řidičů, nutné pro získání průkazu ADR, o školení bezpečnostních poradců ADR, nutné pro všechny podniky zabývající se přepravou a manipulací nebezpečných věcí a o ADR školení pro ostatní osoby, podílejících se na přepravě a manipulaci s nebezpečnými věcmi.

Všechny druhy školení, včetně poradenství, provádí kvalifikovaní lektoři, kteří se zaměřují zejména na školení ADR pro řidiče. Budete tak mít jistotu, že vaši řidiči obstojí při jakékoliv kontrole a nevystaví vaši společnost žádnému podezření z neplnění stanovených předpisů ani eventuálním postihům ze strany kontrolních orgánů.

Je to velice důležité a aktuální, neboť v poslední době se státní odborný dozor ve zvýšené míře zaměřuje do dopravce přepravující nebezpečné věci a vyžadují bezpodmínečné dodržování nařízení obsažených v dohodě ADR.

Státní odborný dozor kontroluje nejen řidiče, ale zaměřuje se i na povinnost jmenovat vlastního bezpečnostního poradce, jeho odbornou způsobilost a všechny povinnosti, které musí splňovat. Proto se pořádají jak pravidelná školení řidičů, tak profesní školení řidičů i speciální semináře pro bezpečnostní poradce, na kterých se informuje o změnách v dohodě ADR, ale i o dalších aktualitách souvisejících s přepravou nebezpečných věcí. Využijte nabídky na školení ADR, týkající se řidičů i bezpečnostních poradců, a nebudete se muset obávat žádné silniční kontroly, ani dohlídky státních odborného dozoru ve vaší provozovně.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle