Celulitida do seznamu věcí na dovolenou nepatří

Celulitida do seznamu věcí na dovolenou nepatří

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Všichni okolo vás jezdí na dovolenou, ale vy stále váháte, protože se bojíte svého odrazu v zrcadle v plavkách?



Už na jaře jste začala s kolegyněmi z práce držet dietu, vsadila jste se s kamarádkami, že do léta zhubnete a dokonce jste absolvovala i pár měsíčních hubnoucích výzev, které jste ovšem ani jednou nedotáhla do konce? Pár kilo jste sice možná shodila, ale celulitidy se pořád nemůžete zbavit? Bohužel nejste sama, ale pořád máte šanci s tím něco dělat.

Boj s celulitidou

Domácí boj s celulitidou je běh na dlouhou trať. Musíte dodržovat nespočet zásad, a to dlouhodobě. Velkým mínusem je ztráta motivace, jelikož ani po dvou měsících dřiny nemusí být výsledek vidět. V tu chvíli většina žen začne zoufat, jelikož se vůbec nic nemění. Častým výsledkem je, že žena přestává proti celulitidě bojovat, až to nakonec úplně vzdá. Na tento způsob tedy v tuto chvíli zapomeňte.

Ono se vlastně není čemu divit. Stejně jako řada zaručených internetových diet, tak ani rady samozvaných odborníků na boj proti celulitidě prostě většinou nefungují. Proč? Protože každý člověk má jiné potřeby, jiný metabolismus, jinou funkci lymfy, zkrátka jinou vstupní úroveň. Proto se nelze řadit obecnými radami a očekávat zázraky. „V boji proti celulitidě značně pomáhají zásady racionální výživy jako: hodně pít, jíst zeleninu a ovoce, pravidelně cvičit. Ovšem celulitidou trpí i vrcholoví sportovci, kteří často všechna pravidla správného životního stylu dodržují. Důvodem je, že je celulitida jako civilizační choroba bohužel dědičná a pokud ji máte v rodině, bude pro vás boj s ní mnohem náročnější,“ říká žilní specialista MUDr. Ota Schütz a dodává, že stejně jako u křečových žil, tak i u celulitidy je původcem nedostatečnost pojivové tkáně. Ta způsobuje poruchu elastických a kolagenních vláken a tím i ztrátu pružnosti a kvality kůže, a to právě díky úbytku povrchní vaskulární vrstvy.

celulitida

Neházejte flintu do žita

Neházejte ale zatím flintu do žita, vezměte rozum do hrsti a klidně si kupte krásné plavky, budou se vám hodit ještě letos. Poměrně rychle vám totiž s celulitidou dokáže pomoci speciální přístroj, který pro vás v rukou odborníka může znamenat povolení obléknout dvoudílné plavky a vyjet na vysněnou dovolenou. „Na Žilní klinice k redukci celulitidy používáme nejnovější přístroj z generace Cellu M6, jehož pomocí dosahujeme hodnotitelných výsledků. Samotné léčbě předchází lékařské vyšetření, na jehož základě je sestaven konkrétní léčebný program, který na míru vytváříme každému klientovi,“ vysvětluje primář Žilní kliniky MUDr. Schütz a dodává, že pro dosažení absolutního vyhlazení pokožky je potřeba absolvovat kolem čtyřiceti ošetření.

Celé ošetření navíc působí velmi relaxačně. Jen si lehnete na lehátko a necháte se masírovat. Při masáži dochází ke zvýšení cévního prokrvení, zrychlení lymfatického oběhu, stimulaci kolagenních a elastických vláken, stimulaci svalové hmoty a k narušení a likvidaci celulitické tkáně s metabolickými zplodinami na ni vázanými.

Pomocí přístroje tedy rychle docílíte hladké pokožky, ovšem z dlouhodobějšího hlediska nezanedbávejte ani tyto zásady, které vám pomohu udržet žádoucí stav:

- posilujte krevní oběh pohybem, pravidelně cvičte (chůze, jízda na kole)
- udržujte svou váhu v optimálních hodnotách
- jezte ovoce, zeleninu, nízkotučné mléčné výrobky, pijte dost tekutin
- nekuřte
- nenoste těsné oblečení, které zpomaluje krevní a lymfatický oběh
- nestůjte a neseďte dlouho bez pohybu

Zdroj: www.zilniklinika.cz
Foto: Žilní klinika
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle