Nezapomenutelná dovolená v Řecku

Nezapomenutelná dovolená v Řecku

Kategorie: CESTOVÁNÍ

Řecko, oficiálně Řecká republika je stát ležící na jihu Balkánského poloostrova. Rozkládá se jak na evropské pevnině, tak na četných ostrovech (ve Středozemním, Egejském, Krétském, Thráckém a Jónském moři. Řecko je ideální destinací na báječnou dovolenou, kde vám nebude nic chybět. 



Řecko - Korfu

Je druhý největší ostrov v Jónském moři a přezdívá se mu také „smaragdový ostrov“ či „olivový“ a to díky tomu, jakými barvami hýří. Na ostrově Korfu najdeme také velké množství historických i kulturních památek. Například klášter Vlacherna a blízký ostrůvek Pontikonissi s klášterem Pantokrator. Historický střed hlavního města je od roku 2007 zapsán na seznamu historického dědictví UNESCO.

Řecko

Řecko – Zakynthos

Zakynthos je nejslunnějším ostrovem v celého Řecka. Tamní klima je označováno za středomořské. Vyznačuje se vysokými teplotami, horkými a suchými léty s mírnou zimou a vysokým množstvím srážek. To má zásluhu na úrodnosti ostrova.

Zakynthos je díky svému umístění ideální místo pro poznávání všech krás Řecka.

Řecko – Rhodos

Rhodos je čtvrtým největším ostrovem v Řecku a zároveň tím nejpůsobivějším. Antické stavby na Rhodosu určují jeho podobu. V horách zde stojí byzantské chrámy a kláštery. Nejznámější stavbou je bezmála Rhodský kolos.

Řecko – Kréta

Kréta je největší ostrov Řecka. Nabízí jak vysoké hory, tak i hluboké kaňony a překrásné pobřeží. Některé pláže Kréty jsou nádherně písčité jiné zase skalnaté a tak si tady vybere opravdu každý ke své spokojenosti.

Řecko – Santorini

Kdysi to byl jeden sopečný ostrov, který byl však po výbuchu sopky rozmetán na menší části, uprostřed nichž vznikla laguna. Jsou zde rozlehlé pláže s lávovým pískem, díky kterému je tu nejprůzračnější voda v celém Řecku.

Santorini

Řecko – Limnos

Limnos je výjimečný svojí tradiční klidnou atmosférou, krásou přírody, nádherně členitým pobřežím, krásnými plážemi a čistou vodou. Pohoda, pohostinnost místních obyvatel, vynikající kuchyň, romantika, nádherné koupání a cestování, to je Limnos.

Řecko je jedno z nejkrásnějších a dlouhodobě nejoblíbenějších prázdninových destinací.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle