Vojáci, na můj rozkaz, ustelte si v rybníku, jako kachny.

Vojáci, na můj rozkaz, ustelte si v rybníku, jako kachny.

Kategorie: Zelené příběhy

Stanování podle opilého lampasáka

Můj známý P.Š.  byl u ženistů. Pořád něco stavěli, někam jezdili, než se dostal k čističce na vodu. Jednou jeli na cvičení. Přivezli je auty v zimě, doprostřed lesa. Byl sníh, asi půl metru. Zima. Foukal studený vítr. Uprostřed rovinatého lesa kolona zastavila. Měli za úkol postavit zde tábor. Lampasáci byli v maringotkách. Jako obvykle chlastali, jako duhy. Záklaďáci makali: řezali dříví, káceli strumy, dělali výkopy, maskování… zničehonic se otevřely dveře maringotky, přiožralý lampasák v rozhalence ( maringotka byla dobře vytápěna) zařval plyn – museli nasadit masky a makat v maskách, dveře se zavřely, po 10 minutách zase bakteriologická poplach – museli si obléknout bordelatom, a tak pořád něco, až do večera. 

 

Večer dveře opilé maringotky vydaly rozkaz – postavte zde vojenský stan. Zde pane kapitáne? Vždyť je zde 10 cm vody! ( došlo o oblevě, na ledovém krunýři se rozpustilo 10 – 20 cm vody). Tady bývá stan každý rok, bude zde i letos, odpověděla opilá postava z chuchvalce cigaretového dýmu opilým hlasem a zabouchla dveře.

 

Nezbylo promrzlým, mokrým záklaďákům než postavit stan na tom rybníku. Pak se rozešli po lese, hledat po stromech suché místo, kam by se uložili ke spánku.

 

Další zelené příbehy si můžete přečíst zde:
http://www.inmagazin.cz/kategorie/zelene-pribehy.aspx


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Plynová válka pomalu končí v Sýrii - Autor: život26. 2. 2016
 právě začala ropná válka s Lybií - Autor: ne19. 3. 2011




CLUB ŽENA


Lifestyle