Křemelina podpoří vaše zdraví přírodní cestou

Křemelina podpoří vaše zdraví přírodní cestou

Kategorie: ZDRAVÍ

Křemelina je látka tvořená mikroskopickými schránkami zkamenělých rozsivek – tedy jednobuněčných mořských i sladkovodních řas.



Tato hornina může mít různé barvy (od čistě bílé, až po nazelenalou, šedivou či hnědavou) a také různou zrnitost (od úplně jemné a sypké, až po jílovitou).

Podle druhu, vlastností a stavu se pak křemelina používá pro různé účely. Naprostá většina křemeliny se využije v průmyslu, zemědělství a podobně. Taková křemelina je obvykle vícedruhová, kalcinovaná a může obsahovat i různé chemické příměsi.

Jsou však i druhy křemeliny, které jsou vhodné pro konzumaci a podporu zdraví. Na takovou křemelinu jsou však kladeny mnohonásobně vyšší nároky. Musí být zcela čistá a bez příměsí, v přírodním stavu a musí mít dostatečně vysoký obsah oxidu křemičitého (nejkvalitnější křemelina až 94 %). Nejlepší pro konzumaci je jednodruhová, sladkovodní křemelina.

křemelina

Jaký prospěch může konzumace křemeliny přinést?

Na lidský organismus působí křemelina mnoha způsoby a má celou řadu příznivých účinků. Díky vysokému obsahu křemíku je vhodná pro podporu vývoje a zdraví kostí, ale i dalších součástí pohybového ústrojí a také zubů, dásní, cév, ledvin či nervové soustavy.

Křemičité obaly řas, které křemelinu tvoří, jsou pak ideální pro pročištění střev a zlepšení funkcí trávicího ústrojí.

Pravidelná konzumace křemeliny vás může zbavit problémů s trávením, chronické únavy, potíží s kvalitou pleti, vlasů či nehtů a může představovat účinnou prevenci proti onemocněním cév a srdce, kostí a kloubů, střev, a dokonce i proti některým druhům rakoviny.

Zpočátku přitom stačí užívat jedinou čajovou lžičku křemeliny denně – ideálně ráno po snídani. Rozmíchat ji přitom můžete ve vodě nebo jiném nápoji (klidně i v teplém čaji).


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle