Posilte svou imunitu. Pomoci vám může vitamín D.

Posilte svou imunitu. Pomoci vám může vitamín D.

Kategorie: ZDRAVÍ

Jednou z nejdůležitějších součástí lidského těla je dobře fungující imunita. Právě ta nás totiž pomáhá chránit před cizorodými organismy jakými jsou viry, bakterie, plísně či paraziti.



Jestliže je naše imunita narušena, jsme mnohem více náchylní k nejrůznějším onemocněním, častěji jsme nachlazení, trpíme chřipkami či jinými opakovanými infekčními chorobami. Přesně z toho důvodu musíme svůj imunitní systém posilovat. Víte, jak na to?

Důležitou funkci v imunitním systému má vitamín D. Ten kromě jiného má také příznivý vliv na správnou stavbu a sílu kostí a zubů, podporuje vstřebávání a využití vápníku a fosforu a napomáhá správné funkci svalů.

Jak vitamín D získávat?

Nejlepším zdrojem vitamínu D je v letních měsících pobyt na slunci, ze slunečních paprsků dopadajících na naši pokožku totiž získáváme až 95 % vitamínu D. Problém však tkví v tom, že pokud používáme opalovací krémy s ochranným faktorem 30 a vyšším, naše pokožka téměř ztratí schopnost vitamín D vytvářet. Na druhou stranu opalování bez ochranných krémů našemu tělo příliš neprospívá, naopak může být velmi nebezpečné.

Vitamín D je obsažen také v některých potravinách, celá řada z nich je dokonce o vitamín D obohacena. O které potraviny se jedná? Například o cereálie, tuňáka, lososa a pomerančový džus. Ale i tady narážíme na problém – z jídla dostatečné množství vitamínu D prostě získat nelze.

Využijte doplňky stravy

Jak tedy tělu bezpečně zajistit dostatek vitamínu D? Využít můžete doplňky stravy, které vyrábí česká společnost Noventis s.r.o. V její nabídce mimo jiné naleznete přípravek Vitamín D3 400 IU, který v jedné kapsli obsahuje 10 μg vitamínu D, tedy doporučenou denní dávku pro dospělé a děti od 3 let. Doplněk stravy s názvem Vitamín D3 800 IU pak obsahuje 20 μg, což je bezpečná doporučená denní dávka pro dospělé a děti od 12 let.

Vitamín D je obsažen také v doplňku stravy Rakytníkový olej + Vitamín D., Rakytníkový olej se získává velmi šetrnou superkritickou CO2 extrakcí rakytníkových plodů; olej si tak zachovává vysoký podíl vzácných nenasycených mastných kyselin.Také rybí olej lékopisné kvality je bohatý na vitamíny A a D. Doplněk stravy Rybí olej je k dostání ve formě kapslí, které se dobře polykají nejen dospělým ale i dětem.

Ženy před menopauzou i během ní mohou ocenit nehormonální přípravek Izoflavony Duo s vitamínem D. Tento doplněk stravy kromě vitamínu D obsahuje také dva druhy fytoestrogenů – izoflavony z červeného jetele a sóji. Izoflavony z červeného jetele pomáhají zmírnit obtíže spojené s přechodem a společně s vitamínem D mají pozitivní vliv na stav kostí...

Všechny tyto doplňky stravy můžete zakoupit na webovém portálu www.noventis.cz, kde na vás čeká spousta výhod – například sleva 50 korun na první nákup, věrnostní slevy, dárky či doprava zdarma.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle