Křemelina – cesta ke zdraví

Křemelina – cesta ke zdraví

Kategorie: RADY PRO ZDRAVÍ

Už jste slyšeli o křemelině? Možná ano, v souvislosti s jejím využitím v různých průmyslových a technických nebo hospodářských odvětvích. Ale co křemelina jakožto prostředek pro posílení celkového zdraví organismu?



Je to jedno a totéž? Ne tak docela!

Ptáte se, jak je možné, že by na lidské zdraví působila pozitivně látka, která se používá do filtrů nebo stavebních materiálů? Je to proto, že není křemelina jako křemelina…

V principu se jedná o horninu vzniklou „zkameněním“ jednobuněčných řas, která se usazovala po miliony let na dně moří a jezer. Této zeminy však existuje nepřeberné množství druhů a pouze malý zlomek z nich je vhodný pro přímou konzumaci člověkem (nebo i zvířaty). Taková křemelina musí být velmi čistá (bez příměsí jílů nebo jiných látek) a ideálně jednodruhová.

Křemelina

Jak křemelina působí na zdraví?

Čistá, přírodní křemelina je zejména bohatým zdrojem křemíku, který se podílí na zdraví kostí a kloubů, ale také chrupavek, zubů, pokožky, vlasů, nehtů, dásní či vaziv, a dokonce nervového systému. Přestože je křemík tak zásadní, většina lidí trpí jeho nedostatkem.

Samotný křemík však není jediným důvodem, proč se začít o křemelinu zajímat. Důležitou roli hraje také samotná struktura křemeliny, která je složená z mikroskopických, hrubých schránek, jimiž se řasy postupem věků „obalily“.

Problémy s trávením mají větší dopad, než si myslíte!

Právě zmíněná podoba schránek se zásadně podílí na příznivých účincích křemeliny. Jejich působení spočívá v mechanickém čištění a detoxikaci střev. Schránky na sebe v podstatě dokáží nabalit a absorbovat četné nežádoucí i toxické látky, a dokáží dokonce odstraňovat parazity, bakterie či viry. Zároveň přitom čistí i stěny střev, které jsou tak zbavovány hlenu, jenž omezuje jejich funkčnost.

V důsledku očisty střev pak konzumace křemeliny přináší i prospěch v podobě zmírnění únavy, zlepšení imunity anebo například i podpory hubnutí.

Zdroj: Vitatrend.cz

 

Související články:

Zázrak jménem křemelina

Křemelina - úžasný zdroj přírodního křemíku

Křemelina pro dokonalou detoxikaci


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle