Zelená smoothie – životabudič

Zelená smoothie – životabudič

Kategorie: RADY PRO ZDRAVÍ

Pokud chcete být v roce 2018 zdraví, štíhlí a plní energie, čtěte dál. Ano, další text je určen pro Vás. Není smoothie jako smoothie, změna životosprávy se může odrazit na vašem životě, zdraví psychickém i tělesném. 



V Severoamerické civilizaci došlo ke změně životního stylu. Fyzickou námahu nahradily, a ještě nahradí stroje. Stále více lidí má kancelářské zaměstnání. Proto je nutno změnit i stravovací návyky.

Zelená smoothie

Smoothie mohou být různá. Třeba banánová, ovocná a mléčná vám mnoho energie nedodá, a nezhubnete. Nyní přicházejí zelená smoothie. Zelená smoothie očišťuje organizmus, nabíjí vás energií na celý den, pokud tvoří Vaši snídani a zasytí vás. U dobře namíchané smoothie se i jinak třeba méně chutná zelenina mění v pochoutku.

Tak, jak v Sanghaji pomalu auto se spalovacím motorem nepotkáte, protože Čína vyhlásila projekt Čisté nebe a čisté řeky, a v Evropě nám stále ještě nutí myšlenky, že elektromobil je utopie a povede ke krizi, tak v USA se rozmáhá zelená smoothie . Neznámější autorkou bezcellerů je Victoria Boutenko.

Zelená smoothie

Z čeho se skládá zelené smoothie?

Základní ovoce – banán, jablka, pomeranč, hrušky + doplňkové ovoce – švestky, třešně, rybíz, tmavá listová zelenina – saláty z divokých bylinek.

Divoké bylinky jsou opravdu velmi zajímavé. Pokud srovnáte třeba pampelišku, se salátem, pampeliška běžný salát v mnohém překračuje.

Pravdou ale je, že s bylinkami musíte opatrně. Jsou silné, mohou vyvolat zažívací potíže.

Trendy ve světě

Stejně důležitý je ale i pohyb. V USA jsou moderní týdenní pobytové kurzy. Lidé tam musí ve skupině zeleninu čistit, musí si ji umět vybrat, připravit si zelené smoothie, odpoledne je povinné sledování komedie a povinná procházka minimálně 12 km. Lidé tak získávají zdravé stravovací návyky, vztah k pohybu – to je produkce serotoninu a dopaminu, tím se vlastně léčí melancholie a pesimismu. Dochází k detoxikaci organizmu.

A co v Čechách

V Čechách je to zatím jiné. 3 miliony lidí má psychické problémy, ale jen 750 000 lidí se léčí u psychiatra. Nechcete změnit svůj životní "osud?" Zdraví, optimismus, optimální hmotnost, jsou vlastně nadosah. Není to zakletá záležitost v oblasti drahých pilulek a potravinových doplňků. Zdraví není o penězích.

Zahrada nebo balkony

A proto i stále více lidí dává pozor, jako zeleninu a jaké ovoce kupují. Ideální je pěstovat si jej sám doma. Nemusí to být zas tak složité. Vždyť na 1 m2 lze vypěstovat až 2000 rajčat. Mnoho lidí má balkony, dnes se pěstují saláty, papriky a okurky již i ve sklepech při Grow Led osvětlení, vznikají zelené stěny.

Ale mít na zahrádce třeba vysoký záhon je taktéž velkou výhodou pro dosažitelnost čerstvé a dozrálé zeleniny. Ti náročnější zájemci budují pak skleníky. Dnes je možno mít i celoročně vytápěné skleníky, třeba tepelným čerpadlem úplně zdarma.

Jak vidíte, zdraví, energie, jsou mnohdy o informacích, ne o penězích. Neříkal kdysi p. prof. Klaus ve vtipu, že se máte jít napást? A proč ne?

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Místo dřevem topí vodou
Dotace na novostavby
Vytápění skleníku zdarma
Recenze na odšťavňovač OPTIMUM 600 (3. generace)


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Jednoduché a účinné - Autor: Joklik7. 1. 2018




CLUB ŽENA


Lifestyle