Co můžete dělat, když se začnete cítit nemocně – Coronavirus

Co můžete dělat, když se začnete cítit nemocně – Coronavirus

Kategorie: RODINA

Vypuknutí choroby COVID-19 bylo Světovou zdravotnickou organizací (WHO) prohlášeno za pandemii.



S celosvětovým počtem 170 000 případů je panika a strach mezi všemi. Novinkou nemoci je také úzkost a strach. Přestože symptomy odrážejí chřipku, infekce koronaviry není nikde blízko chřipce. Lékařský svět je dobře obeznámen s příznaky, léčbou a projevy chřipky. U tohoto nového viru tomu tak není. Vědci stále pracují na léčbě. Lékaři zatím nevědí, jak dlouho může virus přežít v těle, než se u nich projeví příznaky. Úplný stav zmatení způsobil, že se všichni dostali do paniky po celém světě.

Světová zdravotnická organizace (WHO) všem doporučila, aby přijal nezbytná opatření a kontaktovala svého lékaře, pokud se u vás objeví příznaky. Doporučeno je, kteří mají sebemenší symptomy, aby se zavřeli doma do karantény a omezili šíření choroby. Je však zůstat doma nejlepším řešením? Je to vše, co můžeme udělat, když se začneme cítit špatně?

Mohou být všichni testováni?

První a největší překážkou je zjistit, kolik lidí musí zůstat v karanténě a kolik jich může být požádáno, aby zůstali doma. Přesné testy nejsou k dispozici, a ne každý je ochoten nechat se otestovat. Kdybychom si představili svět, ve kterém by se každý nechal otestovat ihned poté, co se u nich objeví příznaky, přetíží to lékařský systém těchto zemí. Lidé, kteří se chtějí podrobit testování, se vrhají pouze na nejbližší kliniku, která nemusí být plně vybavena nezbytnými testy.

Ne každý může zůstat doma

Existuje větší problém než testování, kterému svět čelí. Co poté, co byli všichni testováni? Ne každý může být požádán, aby zůstal doma. Je špatné tvrdit, že lidé s mírnými příznaky mohou být léčeni v karanténě. Termín mírné příznaky je zavádějící. I ty nejmenší symptomy mohou a potřebují lékařskou péči. Symptomy nového onemocnění koronaviry začínají horečkou, kašlem a pacienti mohou také vykazovat známky pneumonie. Fáze symptomů, které nevyžadují podporu kyslíku, se po celém světě označují jako mírné symptomy. Všechno, co vyžaduje, aby tělo využívalo kyslík pomocí ventilátoru, je závažným případem nemoci. Kritické případy často trpí selháním dýchacích cest nebo selháním orgánů. Je špatné předpokládat, že lidé s mírnými příznaky nepotřebují dostatečnou lékařskou péči. Pro nemocnice je však obtížné ubytovat všechny, kteří trpí touto chorobou. Země musí přijít s lepšími plány, aby vyhovovaly všem pacientům.

Ekonomika sociální izolace

Mnoho lidí si nepřeje zůstat doma z jednoduchého důvodu – zůstat doma znamená ztrátu peněz za týdny. Proto i přes pocit nemoci mnoho lidí stále končí v práci. Nyní to také představuje problém veřejného zdraví. Pokud osoba má nemoc, není vyšetřena a stále pracuje, zvyšuje pravděpodobnost, že se nemoc nakazí ostatní. Vlády musí v takovém případě posílit a slíbit kompenzace a peníze těm, kteří byli kvůli pandemii nuceni zůstat doma. Trpí nejen jednotlivci, ale trpí také ekonomiky. Není možné dovolit, aby všichni zůstali doma. Abychom mohli určit, kdo je dostatečně fit, aby pokračoval v práci, potřebujeme lepší a rychlejší testování.

Svět se potýká s vypuknutím viru. Nikdo nebyl schopen najít definitivní odpovědi na všechny otázky. Nejlepší sázkou je dodržovat radu WHO a podniknout nezbytné kroky k tomu, abyste u pandemie zabránili v dalším šíření.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Být zozdpovědný - Autor: Miša20. 11. 2020




CLUB ŽENA


Lifestyle