Jak si doma vyrobit dezinfekci na ruce

Jak si doma vyrobit dezinfekci na ruce

Kategorie: RODINA

Koronaviry jako COVID-19 se šíří kontaktem člověka a jedním z nejúčinnějších způsobů, jak omezit jeho šíření, je mytí rukou.



Ruční dezinfekční prostředek je stejně účinný při ničení bakterií a virů a jeho použití je snadnější, když jste mimo domov. Také obchody a drogerie hlásí vyprodáno. Zde je návod, jak si můžete vytvořit svůj vlastní dezinfekční prostředek pro ruce na doma.

Produkty použité na tento návod:

-99,9% izopropylalkohol

-Aloe Vera Gel

-Esenciální olej

Co potřebujete vědět

Ruční dezinfekční prostředek je nejlepší obranou proti virům, když jste mimo domov a nemůžete se dostat k umyvadlu, abyste si umyli ruce. Nejlepším způsobem, jak zůstat chráněn, umýt si ruce 20 sekund po návratu z veřejného místa. Obecně platí, že byste se měli vyhnout kontaktu s nosem, očima nebo ústy nemytýma rukama.

Pokud již používáte ruční dezinfekční prostředek, ujistěte se, že obsahuje alespoň 60% alkoholu. Existuje několik dezinfekčních prostředků na ruce, které neobsahují alkohol, a nebudou účinné při ničení bakterií a virů. Správným způsobem použití dezinfekčního prostředku pro ruce je aplikovat volně na vaše ruce a třít je k sobě, dokud gel nerozetře. Poptávka po ručních dezinfekcích vzrostla k maximu v důsledku koronaviru, a pokud vám dochází nízká hladina, můžete si snadno udělat něco doma.

Seznam přísad pro dezinfekci na ruce

Ruční dezinfekční prostředek se skládá z docela základního vzorce a pokud je v místní lékárně nebo maloobchodě málo, je snadné si ho vyrobit doma. To jsou ingredience, které potřebujete:

-2/3 šálku 99,9% izopropylalkoholu. Izopropylalkohol můžete najít v jakémkoli drogérii nebo lékárně.

-1/3 šálku 98% Aloe vera gelu. Je třeba smíchat izopropylalkohol s něčím, protože samo o sobě spálí vaše ruce. Ideálním řešením je aloe vera gel, který působí jako přírodní zvlhčovač.

-8 - 10 kapek éterických olejů. Pokud potřebujete do směsi přidat vůni, vyzvedněte balíček éterických olejů. Není to potřeba, ale většina kapesních dezinfekčních prostředků má v dnešní době nějakou vůni, a pokud jste na vůni zvyklí, není na škodu vyzvednout pár éterických olejů.

-Všechno můžete smíchat v míse pomocí lžíce.

-Jakmile si připravíte ruční dezinfekci, budete potřebovat lahve, abyste to mohli nosit.

Jak vyrobit nejúčinnější dezinfekční prostředek pro ruce doma

Než začnete doma vyrábět vlastní dezinfekční prostředek, je třeba si uvědomit velmi důležitý bod. Izopropylalkohol je vysoce hořlavý a při přímém kontaktu s rukama spálí pokožku. Jako obecné preventivní opatření doporučujeme používat nitrilové rukavice. Až budete připraveni začít, je třeba udělat následující:

Do misky nalijte izopropylalkohol a aloe vera gel. Protože ruční dezinfekce musí obsahovat alespoň 60% alkoholu, aby byly účinné, měli byste v ideálním případě udržovat poměr izopropylalkoholu k aloe vera v poměru 2: 1. V případě potřeby přidejte do směsi éterické oleje. Nemusíte nutně potřebovat éterické oleje, ale pokud máte rádi zvláštní vůni, můžete přidat několik kapek oleje.

Smíchejte ingredience spolu se lžičkou a nalijte je do plastových lahví pomocí nálevky. Váš dezinfekční prostředek je připraven.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle