Na co nesmíme zapomenout při chovu hlodavců a králíků

Na co nesmíme zapomenout při chovu hlodavců a králíků

Kategorie: RODINA

Zvířátka se stávají stále četnějšími členy domácností. V některých rodinách je nejlepším přítelem člověka poslušný a věrný pes, jinde mají raději kočku, která je nezávislá a dokáže být i silnou osobností. Ale ne všude je možné chovat větší zvířecí kamarády.



I malí živočichové dokáží být pro vaše děti radostí. Není potřeba jim věnovat tolik času – jako třeba psům – a můžete je bez problému chovat v panelovém bytě. Nejvíce jsou v oblibě patrně králíci, morčata a jiní hlodavci. Pro děti je péče o zvířátka z výchovného hlediska prospěšná věc, ovšem dospělí by jim měli vštěpovat nejen lásku k jejich mazlíčkům, ale také zodpovědnost, kterou za tyto živé tvory musí převzít. K zodpovědné péči o zvířecího kamaráda patří znalosti o potřebách jednotlivých druhů zvířat. Je nutné zajistit jim nejen pravidelnou stravu a čistou vodu, ale také znát složení krmiva, které podáváme. Všichni živí tvorové, tedy i králíci, morčata a hlodavci, potřebují pro zdravý vývin vitamíny a živiny. Ty jsou obsaženy jen v kvalitních krmivech pro malá zvířata. S tímto úkolem musí dětem pomoci jejich rodiče. Měli by děti informovat, co je pro zdraví zvířecích členů rodiny důležité.

Nákup přes internet

V dnešní době je vše již mnohem snadnější, neboť je mnoho kamenných obchodů s chovatelskými potřebami a krmením pro nejrůznější domácí zvířátka. Ovšem mnohem jednodušší, a také levnější, je vybírat si krmiva a různé pochoutky v pohodlí svého domova na e-shopu. Velmi kvalitní zboží za nejlepších podmínek nabízí e-shop Můj mazlík, který vám doručí vybrané krmivo pro hlodavce a pro další domácí mazlíčky do druhého dne od objednání. Výhodou je výběr způsobu placení, které může být buď dopředu platební kartou nebo bankovním převodem, případně hotově při převzetí zboží u dopravce. Pokud si objednáte zboží za více než 999 Kč, nebudete platit za dopravu, v ostatních případech je jednotná cena 79 Kč. Druhým způsobem je zaslání zboží Českou poštou. Při objednávce nad 2000 Kč je doprava zdarma. Třetí variantou je odběr zboží přímo na pobočce v Praze 8, což je pochopitelně bezplatné.

Krmiva a vitamíny

E-shop Můj mazlík nabízí nejen krmivo pro hlodavce, ale i krmivo pro králíky a granule pro králíky. Z obrovské palety sortimentu si vybere každý chovatel. Krmiva, vitamíny a spousta nejrůznějších pochoutek pro králíky, morčata, fretky, potkany, osmáky, činčily, křečky, myši a jiné hlodavce, jsou vydatným a potřebným zdrojem živin. Pravidelný a dostatečný přísun krmiva je spolu s denním přístupem k čerstvé vodě základem úspěchu chovatelství, dlouhověkosti a zdravého vývoje všech domácích mazlíčků. Vitamíny a krmiva z e-shopu Můj mazlík jsou nejen kvalitní, ale také je nakoupíte vždy za příznivější ceny, než kdekoliv jinde.

Druhy a složení krmiv

E-shop nabízí kvalitní sortiment. Patří sem výrobky Avicentra, které vyrábí kompletní krmiva a krmné směsi pro hlodavce a další malá zvířátka. Díky neustálé snaze o vylepšování výrobních postupů a snižování cen při zachování co nejvhodnějšího složení, jsou krmné směsi od Avicentra tím nejlepším pro vaše malé mazlíčky. Například výběrová směs pro králíky obsahuje sušenou zeleninu, vojtěšku, kukuřičné vločky, mrkev, oves, kukuřici, extrudované obiloviny, banán, pšenici a další přísady důležité pro zdravý vývoj králíka. Podobné je to u kompletního krmiva a krmných směsí pro morčata a jiné malé hlodavce. Například krmivo Supreme Original Guinea Pig je složeno z prvotřídních surovin. Je nutričně vyváženo, aby zlepšilo proces trávení, podporovalo obrušování zubů a je obohaceno o vitamíny A a C. Pro lepší chuť obsahuje pomeranč. Také tvar, velikost a struktura jsou přizpůsobeny malým hlodavcům. Býložravcům je určeno strava s vysokým podílem vlákniny, která je prevencí před obezitou. Složení krmných dávek podporuje u zvířátek také koprofagii, což je požírání vlastních výkalů, které je u hlodavců běžné a nutné.

Balení krmiv je obvykle půl nebo jeden kilogram a na každém obalu najdete přesné dávkování pro konkrétní zvířátko.


 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle