Svět pod mikroskopem

Svět pod mikroskopem

Kategorie: RODINA

Každé dítě je v předškolním a školním věku velmi zvídavým tvorem. Někomu stačí k pozorování zrak a hmat, ale jsou děti, které hledají stále něco víc.



Když se na zahradě skamarádí se žížalou, začnou jí zkoumat. Zajímá je půda, kde žijí, voda, ale i potrava. Je tolik přírodních úkazů, které bychom si přáli vidět blíže, aniž bychom si tyto předměty museli podsouvat až pod nos, že je to až k nevíře. Jsou to např. i hvězdy a planety, které se dají sledovat teleskopy.

I obyčejný kámen má zajímavou strukturu

Mikroskopy by nám mohly pomoci vidět to, co za normálních okolností nejsme schopni zachytit nikterak ostře. Výsledkem je rozmazaný pohled na struktury sledovaného objektu a jakési zklamání, že vlastně nic nevidíme. Kontrast a potřebnou rozlišovací schopnost nám přinese mikroskop. Dokonce i jeho dětské provedení uspokojí dospělé lidi. Je to zábava, sledovat pod mikroskopem obrazy nejrůznějších barev v plné ostrosti odpovídající realitě. Nicméně nabídka zahrnuje i další mikroskopy, které jsou detailněji řešené, např. studentské a laboratorní.

Svět pod mikroskopem

Každý někdy zatoužil mít doma vlastní laboratoř

S touhle technikou, nám je to z velké části umožněno. Zkoumání preparátů za těchto podmínek činí z vědátorské činnosti radost, kterou jistě budete mít chuť sdílet i s ostatními členy rodiny. Balení k mikroskopu je natolik rozmanité, že nebudete vědět, co dříve vyzkoušet. Petriho miska, lupa, skalpel, zkumavky a další nádobky jsou vám plně k dispozici.

Vášniví myslivci zapálení do lovu zvěře jistě uchvátí puškohled. Puškohledy jsou dokonalou ukázkou moderní kompozice, kterou představuje kvalitní slitina. Lehká konstrukce umožňuje i několika hodinové sledování. V černém elegantním provedení je puškohled s ostatním oblečením nenápadným doplňkem, přesto velmi podstatným. Součástí puškohledu je zaměřovací osnova, pro podporu maximální funkce i za sychravého počasí, slouží suchý dusík. Díky němu se nezamlží sklo, je tu navíc i ochranná krytka.

Svět pod mikroskopem
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle