Co zavčas pořídit dítěti do 1. třídy

Co zavčas pořídit dítěti do 1. třídy

Kategorie: DĚTI

Na začátek nového školního roku je ještě dost času, ale pokud se vaše dítě chystá po prázdninách do první třídy, nenechávejte výbavu na poslední chvíli, ušetří vám to čas i peníze. 



Jakou aktovku pro prvňáčka?

Nejzákladnějším a nejtěžším snad ze všech věcí, je výběr a koupě správné aktovky. Nejde ani tak o design či vysokou cenu, ale především o kvalitu a zdravotní nezávadnost. Správná aktovka by měla mít vyztužená záda, dostatečně široké popruhy a pevné dno. Zároveň by měla být co nejlehčí a taky, aby unesla těžké učebnice. Nepostradatelným pomocníkem jsou nejrůznější kapsy, na pití, na svačinu, na klíče a peněženku a další.

děti a škola

Jak vybavit aktovku prvňáčka?

Základním vybavením takové aktovky jsou desky na sešity, čísla a písmenka. Dále je třeba koupit obaly na sešity, nejlépe univerzální, jelikož v dnešní době bývají učebnice často atypické. Nedílnou součástí výbavy prvňáčka je také pytel na tělocvik a přezůvky.

Nezapomeňte i krabičku na svačinu a láhev na pití, která je pokud možno dobře uzavíratelná a tím pádem i netekoucí.

Ještě pouzdro a věci do něj

Penál, místo kde bude mít váš prvňáček psací potřeby přehledně srovnané. Na psací potřeby, je kladen velký důraz, a proto je dobré pořídit dítku tlusté trojhranné pastelky, které se mu budou dobře držet. Velikost a tvrdost tužek, stejně jako typ pera vám poradí ve školena první informativní schůzce pro rodiče prvňáčků. Dále nesmí chybět ořezávátko, guma, nůžky střední velikosti s kulatou špičkou a ani pravítko.

penál

A věci do výtvarné výchovy?

Podložka, ale ne ledajaká, musí být taková, aby zakryla celou lavici. Štětce, jaké, to vám opět poradí ve škole. Kelímek, netekoucí s ochranným víčkem a vodové barvy, k tomu všemu zástěrku aby se šikulové neumazali. Barevné papíry, lepidlo a plastelína.

výtvarná výchova

Kvalitní a rozmanité penály, stejně tak jako aktovky a ostatní doplňky pro školáky se v dnešní době nabízejí v originálních designech, takže si každé dítě vybere dle svého gusta. 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle