Dětská svítidla jako součást dětského světa

Dětská svítidla jako součást dětského světa

Kategorie: DĚTI

Dětský pokoj je místo, kde se naše děti cítí bezpečně, kde hledají své útočiště a kde se jedná o místo jen pro ně.



I tomu by měl být přizpůsoben celý interiér jehož nedílnou součástí jsou i svítidla ať už v podobě centrálního osvětlení, tak i účelového osvětlení typu lampy a lampičky .

Přizpůsobení svítidel dětem a jejich světu

Dětský pokoj byl v dřívějších dobách vybavován především klasickým standardním osvětlením, které stejné bylo umisťováno i v ostatních místnostech obydlí. V posledních letech s rostoucí nabídkou, se výrobci více zaměřují i na dětského zákazníka a vyjma zajímavých tvarů jako například tvar autíčka, rakety či třeba medvěda nebo motiv připomínající pohyb, používají výrobci potisky log a postaviček oblíbených hrdinů, které děti mají rády z dětských seriálů.

Někde uvnitř se však vždy skrývá světelný zdroj a z tohoto důvodu na to vždy musí být brán zřetel, aby vyjma designového provedení, bylo svítidlo plně funkční – lampy, aby osvítily potřebnou část stolu, centrální svítidlo poskytující světlo pro celý pokoj a podobně, a v neposlední řadě dodržení všech technických parametrů dané normami a především s ohledem na bezpečnost.

Dětská svítidla

Oblíbená svítidla Massive Kico

Těchto pravidel a postupů jsou si zejména renomovaní výrobci jakým je i firma Philips, respektive Massive vědomi a mají tak ve svém portfoliu mnoho svítidel určené právě dětem s označením Kico. Massive Kico jako koncept již existuje řadu let a zahrnuje kompletní nabídku svítidel pro děti. Ostatní výrobci se také zaměřují na dětského zákazníka ne však s takovým záběrem a tradicí jako výše zmíněný výrobce, u kterého mimojiné naleznete kompletní sety svítidel se stejnými motivy a stejným provedením jak na dětské lampičky na stůl tak nástěnného svítidla a stejné varianty pro stropní svítidla, případně jejich závěsné varianty.

Protože stejně jako u produkce dětských filmů a seriálů a tím oblíbených hrdinů stále přibývá a obměňuje se, je potřeba obměňovat i svítidla a celé řady osvětlení, což velcí výrobci dělají neustále. Nenajdete tak na trhu populární hrdiny nebo seriály, pro které by se vrámci jejich popularity svítidla nevyráběla.

Co nás čeká v letech příštích?

I do budoucna jistě výrobci nezanevřou na děti, jejich osobitost a originalitu a dále budou produkovat svítidla a kompletní řady osvětlení pro nové a nové hrdiny nebo budou obnovovat zpracování těch původních pro osvěžení a znovunasazení v jakýchsi retrořadách. Zajímavé bude také využití LED technologie v těchto svítidlech, kde LED diody v tomto segmentu zatím využívány nejsou a již z hlediska ekonomického provozu svítidel, tak i díky možnostem LED diod zejména co do možnosti produkce nejen bílého, ale i barevného světla v plném baravném spektru až 16mil. Barev bude jistě zajímavá, zejména pro děti, které žádají netradičnost a barvy.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 Osvětlení do děcáku - Autor: IvaMladejovicka27. 3. 2018
 čipovat děti, ano či ne ? - Autor: kliudová14. 11. 2010




CLUB ŽENA


Lifestyle