Dětské náušnice a jejich údržba

Dětské náušnice a jejich údržba

Kategorie: DĚTI

Pořízení prvních dětských náušnic je pro mnohé rodiče velká událost. Po zahojení propíchnutých oušek je třeba vybrat ten pravý šperk pro vaši malou parádnici. Na trhu se šperky je obrovské množství dětských náušnic v nejrůznějších provedeních.  



Nejčastěji rodiče dětem vybírají zlaté dětské náušnice, protože zlato je hypoalergenní a holčičky jej dobře snášejí. Barva zlata už je jen otázkou vkusu. Dětské náušnice z bílého zlata nejsou o nic méně kvalitnější. Cenová dostupnost stříbrných náušnic je velkým lákadlem pro mnohé z rodičů. Výběr je jen na vás.

První nasazení náušniček

Po propíchnutí dětských lalůčku a jejich zahojení, radí každý dětský lékař vyčištění prvních náušniček lihem. Odstraní nečistoty a dezinfikuje jejich povrch. Po nasazení dětských náušnic je dobré, zajít do zlatnictví a náušničky si nechat dotáhnout přímo v oušku dítěte. Dětské zapínání je tak napruženo a bezpečně drží.

Pro ještě větší bezpečnost se opět po domluvě se zlatníkem mohou zhotovit pojistky na zapínání náušnic, které náušničky doslova uzamknou. Vaše holčička si tak může na náušničky sahat a i přes to nedojde k jejich rozepnutí.

Samozřejmě předpokládáme, že první náušničky bude dítě nosit několik prvních let svého života. Bude v nich každý den spinkat a dovádět. Proto vám radíme, aby jste občas zkontrolovali, nejsou-li náušničky nějak ohnuté či zakřivené. Každé dobré zlatnictví vám dokáže náušničky srovnat a opravit do původního stavu.

náušnice

Změna barvy náušnic

V některých případech se může stát, že zlaté dětské náušnice změní barvu do červena, nebo dokonce zčernají. Nejde však o znehodnocení náušnic. Je to pouze reakce zlata na určité vlivy.

Nejčastější příčinou černání náušnic je prodělaná nemoc. Vysoká horečka a spolu s ní užívané léky způsobí změnu barvy náušnic. Stejně tak tomu může být i u dětských náušnic z bílého zlata, které také mohou zčernat. Dalším faktorem bývají krémy a dětská kosmetika, která je v útlém věku dítěte používaná téměř denně.

Stříbrné dětské náušnice jsou na černání o maličko více choulostivé. Povrch stříbrných dětských náušnic po nějaké době zčerná neboli zoxiduje. Moderní způsob, jak prodloužit krásně kovový lesk stříbra, je povrchová úprava rhodiem. Tato galvanická lázeň propůjčí náušničkám krásný lesk po dlouhou dobu.

Řešení je jednoduché

Zčernání jakýchkoliv náušnic z drahých kovů se dá řešit jednoduchým způsobem. V každém dobrém zlatnictví vám náušničky přijmou k vyleštění. Nejprve náušnice vyčistí na kotoučové leštičce a poté náušničky tzv. vykoupou v ultrazvukové lázni.

Rozhodně nedoporučujeme čistit šperky s nejrůznějšími kupovanými roztoky nebo podomácku vyrobenými pastami, které povrch náušniček poleptají a zkrátí jejich životnost. Odborné mechanické vyčištění šperků je nejefektivnější.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle