Polski film rozjíždí natáčení

Polski film rozjíždí natáčení

Kategorie: FILM

První klapkou v sobotu 9. července začne natáčení nového česko-polského filmu Polski film v režii debutujícího Jana Budaře.



Polski film se bude točit čtyřicet dnů v lokacích v Praze, Brně, na východní Moravě, v Krakově a okolí. V hlavních rolích se poprvé společně na plátně sejde parta spolužáků z brněnské JAMU Tomáš Matonoha, Josef Polášek, Pavel Liška a Marek Daniel. Vedle nich se objeví Jana Plodková, Lucie Benešová a polská herečka Katarzyna Zawadzka. Snímek vzniká v koprodukci společnosti Negativ, Tomáše Matonohy a polské produkční společnosti OFF Production. Premiéra je ohlášena na červenec příštího roku.

„Scénář vznikal přibližně rok a půl na popud čtyř spolužáků z JAMU, kteří chtěli poprvé společně udělat film. Během psaní scénáře se vyskytla nabídka polské koprodukce. Autorský tým pohotově zareagoval, do příběhu včlenil polské reálie a umístil tam část děje,“ vysvětluje producent Tomáš Matonoha.

Polski film

„Mám velikou radost, že jsem byl přizván do tohoto výjimečného projektu, a že jsem jako debutující režisér dostal důvěru. S Tomášem Matonohou, Pavlem Liškou, Markem Danielem a Pepíkem Poláškem se znám už z brněnské JAMU, jejich osobitost a humor jsem vždy obdivoval a jsem nadšený, že díky Polskemu filmu budu mít možnost je víc poznat a zažít jejich talent,“ dodává Jan Budař.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle