Thrillerová minisérie Rédl od Jana Hřebejka

Thrillerová minisérie Rédl od Jana Hřebejka

Kategorie: FILM

Ondřej Sokol jako nadpraporčík Rédl ve stejnojmenné minisérii od Jana Hřebejka odhalí kriminální pozadí podivného případu i to, kam až sahají chapadla nově vzniklého organizovaného zločinu v porevoluční době v Československu. Komu lze skutečně věřit?



„Myslím, že pro mou generaci a pro generace mně blízké to bude hodně zajímavá a často i překvapivá sonda do doby vzniku naší stále ještě mladé demokracie,“ říká představitel hlavní role Ondřej Sokol a doplňuje: „Ta revoluce a celý následný přerod neprobíhal vůbec standardní cestou. Všechno se řešilo bez nějakého návodu, často se šíleně improvizovalo a často se staly věci, které měly obrovský vliv i na to, v čem žijeme dnes.“

V roli mafiána Karla se představí David Novotný, který doplňuje Ondřeje Sokola: „Je to zajímavé období a doba, která je pro příběh určující. Zároveň si však myslím, že charaktery v něm představené jsou univerzální a stále se mezi námi pohybují.“

Thrillerová minisérie Rédl

Děj minisérie je zasazen do Československa v roce 1992, do doby, kdy nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu stahuje zpět na východ Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, municí a dalšími cennostmi. Dva mladí inženýři při sledování zjistí, že se cestou vagony ztrácejí a rozhodnou se přijít situaci na kloub. Za pár dní je jeden z nich mrtvý a druhý na útěku.

Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co a kdo stojí za vraždou a kam až sahají chapadla organizovaného zločinu. „Stručně řečeno, Rédl je tragikomický příběh o tom, jak se propojí tehdy nově vznikající organizovaný zločin s bývalými bezpečnostními strukturami. Jedná se o zajímavé a originální téma. Pro mne o to více, protože se vracím do doby, kterou si dobře pamatuji. Samozřejmě ale ve společnosti lidí, o kterých tento seriál vypráví, jsem se nepohyboval,“ uzavírá režisér Jan Hřebejk.

Thrillerová minisérie Rédl


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle