Andrea Bocelli – opera pod širým nebem

Andrea Bocelli – opera pod širým nebem

Kategorie: HUDBA

Koncert Andrea Bocelliho v Polsku bude nejen prestižní kulturní událostí, ale také ohromnou produkční akcí.

29. srpna se na varšavském stadionu Gwardia bude konat koncert jednoho z nejvýznamnějších sólistů všech dob – na velké scéně vystoupí v doprovodu sboru a symfonického orchestru Andrea Bocelli. Tento majitel úchvatného hlasu vystupuje pouze na několika koncertech ročně a letos je na jeho seznamu i Polsko.

 

Příprava Stadionu Gwardia pro návštěvu tenoristy bude trvat až 5 dnů a účastnit se jí bude přes 100 lidí. Nezbytné vybavení k montáži obrovské scény o rozloze 320m2 bude dovezeno dvanácti nákladními vozidly. Na vysokých věžích budou viset velké reflektory a lasery a tři obrovské obrazovky budou umístěné tak, aby každý viděl, co se děje na scéně.

 

Nejdůležitější je však akustika. Pro účel koncertu v Polsku byl navržen speciální systém, který změní stadion v operní halu a zajistí perfektní zvuk na každém místě hlediště.

 

Andrea-Bocelli-009.jpg

 

Zvukové zkoušky budou trvat 4 dny, různí specialisté budou nastavovat a zkoušet každé místo akustiky stadionu. Mikrofony byly navržené italskou firmou Schoeps, která po mnoha testech sestavila systém zvlášť pro Bocelliho a zvlášť pro spolupracující sólisty. To vše za účelem získání barvy hlasu bez ruchů, které se často objevují na takto velkých koncertech. Cílem je, aby každý zvuk i každá nota zněla čistě a krásně – stejně jako v budově opery.

 

Počet lístků na srpnový koncert je omezený – do prodeje půjde 20 tisíc lístků, z čehož polovinu tvoří místa k sezení. To je také další výzva pro pořadatele – na stadionu Gwardia bývá většina konaných akcí pouze pro stojící diváky. Také z tohoto důvodu budou přípravy stadionu na akci speciální.

 

Kdyby Bůh mohl zpívat, jeho hlas by zněl jako hlas Bocelliho Celine Dion

29. srpna 2009, Varšava, Stadion Gwardia


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle