Charitativní koncert skupiny Oboroh ve Zlíně

Charitativní koncert skupiny Oboroh ve Zlíně

Kategorie: HUDBA

Evangelický kostel ve Zlíně je jednou z architektonických památek města. Obyvatelé Zlína i jeho návštěvníci mohou kostel obdivovat nejen jako dílo architekta Vladimíra Karfíka, pořádají se zde výstavy a koncerty. A právě jedním z nich bude v sobotu 14. září v 18 hodin charitativní koncert skupiny Oboroh. Tato folkroková kapela letos oslaví 30 let od svého vzniku.



Když v lednu roku 1989 poprvé vystoupila folkrocková kapela Oboroh v kosteleckém klubu Rabštejn, málokdo tušil, že pod tímto názvem bude tato hudební formace hrát 30 let. Skupina za ten čas prodala přes 30 tisíc alb, odehrála přes tisíc koncertů.

Při koncertech Oborohu vás překvapí nejen hloubka textů – ať už jde o žalmy nebo autorskou „poezii“ Slávka Klecandra - ale i hudební jistota s jakou kapela hraje.

Návštěvníci koncertu ve Zlíně se mohou těšit jak na žalmy a písně ze starých kancionálů v rockové úpravě, tak na písně z posledních alb této kapely.

Obror

Zeptali jsme se „frontmana“ – Slávka Klecandra:

Ve Zlíně nehrajete poprvé, po tolika letech fungování kapely to dost dobře ani nejde. Jezdíte sem rádi?

„Do Zlína jezdíme velmi rádi. Máme tu přátele, nahrávali jsme zde několikrát ve studiu V u Ivo Viktorina. Hráli jsme tu v obou katolických kostelích, u evangelíků, před pár lety v Zelenáčově šopě. Na Moravě se nám dobře hraje. Publikum je velmi srdečné a při hraní vnímáme odezvu. To je pro nás důležité.“

Teď v srpnu jste natočili nové album ve studiu Indies. Jaké je?

„My doufáme, že dobré. Tematicky bude vánoční. My můžeme nahrávat jen v létě o prázdninách, jen tehdy máme všichni čtyři víc času. Těšíme se na nahrávání a pak si samozřejmě nějaký čas počkáme na výsledek.“


Oboroh je folkrocková kapela a hraje v následujícím složení:

Slávek Klecandr - textař, skladatel, kytary, zpěv,
Roman Dostál - klávesy, zpěv
Libor Ježek - bicí, zpěv
Jaroslav Jetenský- basa, kytara, zpěv

Koncert skupiny Oboroh se uskuteční v sobotu 14. září v 18 hodin ve Zlíně v Evangelickém kostele


 

Kudyznudy.cz - tipy na výlet


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 kurnik šopa, zase mi to uteklo - Autor: škoda15. 9. 2019




CLUB ŽENA


Lifestyle