Colours of Ostrava odhalil nové jména nezávislé scény

Colours of Ostrava odhalil nové jména nezávislé scény

Kategorie: HUDBA

Colours of Ostrava, přidává do programu nové jmena, která patří k tomu nejzajímavějšímu na nezávislé scéně jak u nás tak i v zahraničí. Jejich výběr vznikl pod vedením hudebního měsíčníku Full Moon. Všechna tato hudební uskupení vystoupí na scéně pojmenované právě podle tohoto magazínu.



„V magazínu Full Moon se od začátku jeho existence snažíme domácím jménům věnovat stejně důsledně a vážně jako zahraničním hvězdám, podobně přistupujeme také k programu Full Moon Stage. Může to vyznít jako klišé, ale každé jméno je stejně důležité, mozaika by bez žádného z nich nebyla úplná,“ vysvětluje filozofii scény šéfredaktor magazínu Michal Pařízek.

Full Moon Stage

Na Full Moon Stage v roce 2016 vystoupí: B4, Brodka (Polsko), Mueran Humanos (Argentina), Děti mezi reprákama, HRTL, Kittchen, Lazer Viking vs. Sabrehart, Syny (Polsko), Sacri Cuori (Itálie), Metronome Blues, Nauzea Orchestra, Ospalý pohyb, Please the Trees, The Ills, Veena, Zu (Itálie) a na víc vítěz soutěže 1Band2Play.

Alternativní jména

Hlavní důraz při tvorbě programu je znovu kladen na alternativní jména, bez ohledu na žánrové škatulky. Přesto bude letošní program v lecčems odlišný. „V minulých letech se jasně potvrdilo, že tato scéna na nejbarevnějším festivalu u nás našla svoje publikum,“ říká Pařízek a doplňuje: „Po dohodě s vedením festivalu jsme se letos rozhodli k programu přistoupit trochu jinak a dramaturgii scény ještě víc provázat. Line-up je poměrně náročný, ale věřím, že díky tomu mnohem zajímavější.“

Čerstvá jména z domácí scény doplňují ověření veteráni, také zahraniční vystupující byli vybíráni s ohledem na kompaktnost programu.

Jednou z tajných hvězd festivalu Colours of Ostrava bude polská zpěvačka Brodka. Ta v květnu vydává nové album Clashes, u kterého si snadno vzpomenete na jména jako Bat for Lashes nebo Anna Calvi. Na Full Moon Stage dále vystoupí italská skupina Sacri Cuori nebo argentinská electro postpunková dvojice Mueran Humanos anebo polský alternativně hiphopový projekt Syny. Největším jménem Full Moon Stage zřejmě halasná italská instrumentální trojice Zu, která pravidelně vystupuje a nahrává se hvězdami typu Mikea Pattona, Sonic Youth, Melvins, No Means No nebo Dälek.

Colours of Ostrava

Z domácí zcény

Z domácích jmen, která vystoupí s programem Die Mitternachsmaus, coververzemi The Plastic People of the Universe v krautrockovém podání, o páteční půlnoci zase pozve festivalové publikum k výletu do vesmíru písničkář Kittchen. „Tento osmdesátiminutový koncert bude jeden z vrcholů programu, Kittchen v sedmičlenné sestavě doprovodí dánský němý film Výlet na Mars,“ upřesňuje Pařízek a dodává další tip, vystoupení skupiny Martina Burlase Ospalý pohyb, která se loni vrátila po dvacetileté přestávce a na festival přiveze úplně nové album. Českou scénu ještě zastupuje analogový mág HRTL, projekt Děti mezi reprákama nebo skupina Veena.

Festival Colours of Ostrava 2016 proběhne od 14. do 17. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic.

Souvicející články:
Colours of Ostrava v ženském podání
Colours of Ostrava 2016 - nejočekávanější hosté


 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle