Dr. House naordinuje Brnu pořádnou dávku kvalitního blues

Dr. House naordinuje Brnu pořádnou dávku kvalitního blues

Kategorie: HUDBA

Hugha Laurieho diváci důvěrně znají coby svérázného Dr. House, neomylného diagnostika s poněkud nevybíravými způsoby. Hugh Laurie je však také brilantní zpěvák a klavírista.



Dr. House

V loňském roce o tom poprvé osobně přesvědčil také české publikum. Dva vyprodané koncerty v Kongresovém centru Praha, nadšené ovace ve stoje. A letos se do České republiky vrací! Jediný koncert odehraje se svou kapelou The Copper Bottom Band 22. července od 20.00 v brněnské Kajot Aréně. Velká událost pro Brno a všechny příznivce charizmatického muže mnoha talentů. Není divu, že vstupenky rychle mizí z předprodejů, s jejich nákupem proto neradno otálet! Téměř vyprodán je už také koncert v Aegon Areně v nedaleké Bratislavě, kde Laurie vystoupí den před brněnskou zastávkou.

Brněnský koncert je součástí velmi úspěšného světového turné, které Hugh Laurie a The Copper Bottom Band absolvují v rámci propagace aktuálního alba Didn’t It Rain. Návštěvníci koncertů se výtečně baví Laurieho vtipnými glosami, aplaudují jeho výkonu za klavírem i osobitému zpěvu. Laurieho jistotou a oporou jsou skvělí hudebníci The Copper Bottom Bandu. „Tahle skupina hraje nejlíp, jak jste kdy slyšeli. Otevírá obálku fyzické roztomilosti. Myslím, že vám můžu slíbit skvělý zážitek!” říká Hugh Laurie. Didn’t It Rain Hugha Laurieho zachycuje na cestě ke zdrojům tradičního amerického blues, od těch opravdu velice starých až k těm nejsoučasnějším. Na desce a stejně tak i na koncertech vedle sebe znějí šlágry jako St Louis Blues, I Hate A Man Like You, ale také novější kousky Wild Honey nebo Changes.

Dr. House - Hugh Laurie

Zbývající vstupenky na jediný koncert Hugha Laurieho v České republice 22. 7. 2014 v brněnské Kajot Aréně jsou v předprodeji v síti Ticket Art – www.ticket-art.cz a TicketPortal – www.ticketportal.cz

Hugh Laurie

Hugh Laurie (11. 6. 1959, Oxford) hrál v mnoha filmech, například: Rozum a cit (1995) s Emmou Thompson a Kate Winslet, oblíbený film z produkce Walta Disneyho 101 dalmatinů (1996), kasovní trhák Muž se železnou maskou (1998), Madam Bette (1998), Myšák Stuart Little (1999), Myšák Stuart Little 2 (2002), Let Fénixe (2004), Street Kings (2008) nebo Monstra vs. Vetřelci. V roce 2011 si zahrál spolu s Jamesem McAvoyem a Billem Nighym hlavní roli ve filmu Velká vánoční jízda. Příští rok se objeví v roli pana Wattse v australském filmu Mr. Pip po boku herečky Kerry Fox. Spolu s dlouholetým kolegou Stevenem Fryem také propůjčí hlasy hlavním postavám animovaného filmu Keirona Selfa Strašidlo Cantervillské, který půjde do kin také v roce 2014.

Mezi jeho nejznámější televizní role patří postava Bertieho Woostera v působivé čtyřdílné sérii Jeeves and Wooster (1990-1995). Mezi kultovní bezesporu patří Laurieho role v seriálu Černá zmije. Zahrál si také v jednom z nejoblíbenějších TV seriálů vůbec – v Přátelích (1998). Jeho nejznámější seriálovou rolí je ale bezesporu postava doktora Gregoryho House v seriálu Dr. House, za kterou získal dva Zlaté glóby, dvě ocenění Screen Actors Guild Award a šest nominací na cenu Emmy.

Režíroval mnoho reklam a pořadů. Jeho první román Obchodník se smrtí (The Gun Seller) vydaný ve Velké Británii a USA, který zaznamenal řadu ohlasů ze stran kritiků, bude adaptován jako scénář pro MGM.

Hugh Laurie, samouk hrající na klavír, dosáhl neuvěřitelně úspěšné hudební kariéry. V roce 2011 u Warner Music vydal album bluesových písní s názvem Let Them Talk, kde se představuje jako zpěvák a pianista a které se záhy stalo globálním hitem. V devíti zemích se dostalo do prodejních žebříčků Top 10 stejně jako do žebříčků Top 40 v dalších jedenácti zemích.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle