Festival UNITED se stal open-air akcí

Festival UNITED se stal open-air akcí

Kategorie: HUDBA

Ve Vsetíně se 18.8 uskuteční 6. ročník multižánrového křesťanského festivalu UNITED. Akce nabídne žánrově různorodou hudbu, přednášky, divadelní vystoupení, promítání filmů, workshopy, poradenskou a modlitební službu, program pro děti a sportovní vyžití.



Festival UNITED 2016

Mezi hlavní změny letošního ročníku patří změna Hlavní scény. Ta se v minulých letech nacházela v sále Domu kultury. Díky podpoře města Vsetín se Hlavní scéna přesouvá na Dolní náměstí a festival UNITED se tak stává open-air akcí.

Hudební skupiny na festivalu UNITED 

Letošní ročník festivalu bude hostit interprety jak z domácí, tak ze zahraniční scény. Mezi hlavní zahraniční hosty patří oregonská skupina Kutless, která se poprvé vystoupí v Česku, britský rapper Faith Child, kalifornská kapela Divine Attraction, maďarská formace Altarive a mezinárodní sestava Symphony of Nations.

Z česko-slovenské křesťanské hudební scény se posluchačům představí kapely Adonai, Maranatha Gospel Choir, Noemiracles eSPé, Jindra Černohorský, Lámačské chvály, Adam Bubík, Nenadarmo, Safenat Paneach, Simona Martausová, Tretí deň, The Neons, Willsons a další.

Festival United 2016

Doprovodný program festivalu UNITED

Dům kultury bude pořád hrát důležitou úlohu. Bude se v něm nacházet Druhá scéna a prostory pro přednášky. Pouliční scéna nazvaná Street scéna pro umění, talk show, dětský program a sporty se bude nacházet před Domem kultury. Filmová a divadelní scéna budou v kině Vatra.

Součástí programu je 20 seminářů a 20 workshopů. Přednášejícími, kteří je povedou jsou: Andrea Jarošová, Dave Petty, Pavel Hošek, Jakub Limr, Dita Targoszová, Janette Oubrechtová, Ondřej Szturc, Julo Slovák a další.

United

Letošní motto festivalu

Festivalové promluvy se letos ponesou v duchu motta „Nesmrtelný“. Organizátoři k jeho výběru uvádějí: „Každý člověk, mladý či starý, párkrát v životě prožil záblesk věčnosti. Bylo to ve chvílích, kdy se setkal s někým, koho miloval, ve chvílích, kdy se setkal s krásou. Když držel v náruči malé dítě či objímal milovanou bytost nebo když pozoroval západ slunce či viděl nádhernou duhu. Doteky lásky a krásy nevydrží, ale přesto kdesi hluboko v sobě toužíme, aby obojí neskončilo, aby to trvalo dál. Tato touha směruje k hledání čehosi nekonečného a nesmrtelného. Co to ale je? Je to láska? Krása? Ale jaká? Kde?“

Vstup Hlavní scénu na Dolním náměstí a Street scénu před Domem kultury je zdarma. Ostatní program je placený.

Aktuality, program, představení vystupujících a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány pravidelně na internetových stránkách festivalu: www.festivalunited.cz

Festival United

 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle