Jamajské reggae v Čechách

Jamajské reggae v Čechách

Kategorie: HUDBA

Začátkem února se v Čechách poprvé představí tři velká jména současného jamajského reggae.



Tarrus RileyTentokráte to ale nebudou interpreti, kteří zažili svou největší slávu v minulém století, ale tři zpěváci, kteří patří mezi nejpopulárnější jamajské hitmakery právě teď! Poprvé tak můžeme v Čechách slyšet skutečně aktuální zvuk jamajského reggae v provedení mistrů tohoto žánru. Jamajka je plná talentovaných zpěváků, muzikantů, dancehallů i nahrávacích studií. Žádná jiná země na světě nemá tolik hudebníků na čtvereční kilometr, jako tento chudý ostrov v Karibiku, který je schopný reagovat na nejrůznější aktulní hudební trendy s takovou rychlostí. Prosadit se v takové konkurenci rozhodně není nic snadného, proto koncert jamajské první ligy znamená vystoupení opravdu zkušených a velmi talentovaných interpret, kteří stojí za vaší pozornost.

Tarrus Riley patří k naprosté špičce reggae jako charismatický zpěvák i geniální textař. V roce 2007 získal na Jamajce svůj první titul “Artist of the Year”, ale o rok později se svým albem “Parables” posbíral hned většinu hlavních cen v rámci Reggae Academy Awards. Od ceny za nejlepší reggae song roku a nejvíce populární píseň přes nejlepší mužské vokální vystoupení až k nejkulturnějšímu umělci roku. V roce 2009 Riley získal zvláštní cenu Caribbean-American Heritage Award a letos je nominován za své koncerty a novou desku “Love´s Contagious” na nejlepšího reggae interpreta roku 2009 v rámci britských MOBO Awards…

Společně s ním navíc přijedou v rámci velkého evropského turné i dva další pozoruhodní zpěváci. Jména Duane Stephenson a I-Octane vám možná zatím moc neříkají, ale stačí kouknout na internet po jejich videoklipech, abyste viděli, že i oni patří k velkým jamajským talentům. Všechny tři doprovodí kapela The Blak Soil band legendárního saxofonisty jménem Dean Fraser. Lepší sestavu si lze těžko představit, ať už z pohledu zkušeností, hudební geniality a jejich autorské produkce.

Večer odstartuje vedle selektorů exkluzivní společná showcase, kterou připravuje v Praze žijící zpěvák U-Cee z německé kapely Royal Family, Sista Carmen z United Flavour a Puppa Condor, který pochází z Chile a aktuálně žije v Berlíně. Na tento koncert míří fanoušci kvalitní muziky nejen z Německa, ale i okolních zemí, protože to bude skutečně velký večer pro labužníky... Zkoukněte ale raději odkazy na videa, které to řeknou lépe než tisíc slov.
 


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle