Kapela Tři sestry objevila ztracený dokument

Kapela Tři sestry objevila ztracený dokument

Kategorie: HUDBA

Při nedávném stěhování byl nalezen ve vydavatelství Warner Music „ztracený“ dokumentární film s názvem „55: a ½“, který obsahuje i historický první videoklip kapely z března roku 1989. Kapela nedávno zveřejnila ukázky z tohoto dokumentárního filmu, který byl natočen v předrevolučním kvasu roku 89.



Dokumentární film „55: a ½“ vznikl jako projekt studentské práce na FAMU pod taktovkou režiséra Petra Orozoviče. Film vyšel i na videokazetách, avšak originální materiál z nahrávek dokumentu se jednoho dne vypařil a neexistovala žádná kopie. Náhodou při stěhování vydavatelství Warner Music, dřívějšího Monitoru, byla znovu objevena. Kde? Nevědomky posloužila řediteli Vladimíru Kočandrlemu jako podložka pod nohu židle.

Tři sestry archiv

Nejstarší dokument kapely je zajímavý tím, že obsahuje doposud nezveřejněný videoklip k nejúspěšnější písni kapely „Na Kovárně“, který vznikl v předrevolučním období roku 89.

Tři sestry archiv

Tři sestry jsou stálicí české hudební scény již více než 32 a během tohoto období odehrály přes 3000 koncertů, vydaly 17 alb, natočily desítky videoklipů. Koncem listopadu letošního roku získali od zástupců Warner Music platinovou desku za prodej aktuálního alba „Fernet Underground“.

Tři sestry platinová deska


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle