Margita skrýval Zagorovou v divadle

Margita skrýval Zagorovou v divadle

Kategorie: HUDBA

Jen pouhých pár dní poté, co se vrátil ze čtvrtročního angažmá v prestižních operních domech v Německu a USA, vyrazil náš přední tenor Štefan Margita na české turné, na něž vzhledem k závazkům v cizině nevyjel dobrých pět let.



„Jak Berlín, tak Chicago jsou velice důležité štace pro každého zpěváka. V podstatě to jsou nejlepší divadla světa, kde se dostáváte do rukou těch nejlepších. V Berlíně úžasný světový dirigent Simon Rantle a v Chicagu Sir Andrew Davis. Od těchto lidí se člověk hodně naučí. V Chicagu jsem dělal svoji novou roli Shuijskeho v opeře Boris Godunov a večer při vstupu na jeviště jsem měl pocit, že jsem na fotbalovém stadionu - v hledišti totiž sedělo 3 500 lidí,“ ohlíží se Štefan Margita za svým čerstvým zahraničním působením.

Turné pro domácí publikum pěvec zahájil dvěma beznadějně vyprodanými koncerty v pražském Divadle Kalich. Na ten druhý si nachystal překvapení, o kterém diváci skutečně neměli do poslední chvíle potuchy: nikdo z nich nevěděl, že ve chvíli, kdy usedá do hlediště, se v útrobách divadla už dobrou hodinu "schovává" také Hana Zagorová, která tedy přijela s dostatečným předstihem, aby ji nikdo z přicházejících diváků nemohl zahlédnout.

Štefan Margita po boku Hany Zagorové

Sálem se ozvalo překvapené "Jé" po pauze, kdy se rozevřela opona a uprostřed jeviště stál Štefan Margita po boku Hany Zagorové. "Málokterý umělec by vystoupil i přes to, že není jeho jméno napsané na plakátě. Hana Zagorová něco takového klidně udělá," uvedl Štefan svou manželku. Hana pak ke sváteční atmosféře večera přispěla třemi písničkami. Zbytek koncertu si doposlechla jako jeden z diváků.

Turné potrvá až do 17. prosince. Jako zlatá tečka zakončí každý z jeho koncertů předání charitativního šeku, který pomůže vždy v daném regionu.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle