Miro Žbirka a setkání s královnou Alžbětou

Miro Žbirka a setkání s královnou Alžbětou

Kategorie: HUDBA

Královna Alžběta II. se na své návštěvě Slovenska sešla s několika osobnostmi slovenského sportovního a kulturního života. Nechyběl mezi nimi ani Miro Žbirka. Královna Alžběta je podle něj velmi příjemná dáma se smyslem pro humor.

Kralovna-Alzbeta-008.jpg „Královna Alžběta mě překvapila,“ říká Meky Žbirka po osobním setkání. Britská královna Alžběta II. se svým manželem princem Philipem ve středu 23. října přicestovala na historicky první návštěvu Slovenska. Její letadlo přistálo zhruba půlhodinu před polednem na bratislavském letišti a už přibližně hodinu nato se v Místodržitelském paláci krátce sešla s několika osobnostmi slovenského sportovního a kulturního života. Nechyběl mezi nimi ani Miro Žbirka. Okamžik, kdy se ocitl před královnou a mohl s ní krátce promluvit, řadí mezi nejsilnější zážitky ve svém životě.

 

„Čekal jsem, že půjde jen o jedno z mnoha formálních přijetí, které královna během své návštěvy absolvuje. Takže když se zastavila a oslovila mě, byl jsem v šoku. V krátkosti jsem jí vylíčil naši rodinnou historii, jak si moje maminka Angličanka vzala za manžela Slováka a královna poznamenala: „To je dobrá kombinace.“ Nakonec zareagovala slovy: „… And you can sing (vy zpíváte)...“ Takže je jasné, že věděla, kdo jsem, čím se živím. Pro mě dost překvapivá věc,“ neskrývá nadšení z nečekaného rozhovoru Meky.

 

Před setkáním absolvoval krátkou instruktáž dvorské etikety. „Vůbec si nejsem jistý, jestli jsem nakonec v nervozitě něco nepopletl, ale snad to bylo v pohodě,“ loví Meky v paměti další čerstvé dojmy. Královna Alžběta je podle něj velmi příjemná dáma se smyslem pro humor. „Má opravdu příjemný úsměv a vůbec nebyla strohá nebo odtažitá,“ dodává.

 

Zdroj: 2media.cz, s.r.o. 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle