Vojta Dyk a jeho edice vín

Vojta Dyk a jeho edice vín

Kategorie: HUDBA

První sólové turné Vojty Dyka, které v listopadu a prosinci absolvuje s brněnským B-Side Bandem, provázejí dvě speciální limitované edice vín z produkce CHÂTEAU VALTICE.



Edici Exklusive tvoří bílé víno Ryzlink rýnský pozdní sběr 2011 a červené víno Dornfelder pozdní sběr 2009. Zdobí je nepřehlédnutelná etiketa s portrétem a podpisem osobitého zpěváka. Unikátní limitovaná vinná edice Vojtěch Dyk je nejen cennou sběratelskou raritou, ale také skvělou příležitostí ochutnat nejlepší moravská vína, která Vojta Dyk osobně ve Valticích vybíral.

Speciální edice vín Vojty Dyka

Myšlenka na zrození speciální edice vín Vojty Dyka uzrála, jako většina geniálních nápadů, na jižní Moravě ve vinném sklípku,“ vzpomíná David Šťastný, ředitel CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice a odpovídá na otázku, jak probíhal výběr konkrétních vín: „Víno není obyčejná věc. Víno má svou podobu, svou duši a svůj charakter. Prostě i s vínem si buď tak nějak lidsky sednete nebo nesednete. Takže jsme všichni společně vyrazili do Vinných sklepů Valtice, kde Vojta Dyk ochutnával a vybíral. A musím říct, že má dobrý vkus. Nejdříve vybral Ryzlink rýnský pozdní sběr 2011. Určitě není náhoda, že právě Ryzlink rýnský bývá nazýván králem vín a vínem králů, podle mě to stoprocentně sedí k Vojtově královskému talentu. Jako druhé víno si vybral Dornfelder, což je u nás poměrně nová odrůda a její popularita jde prudce nahoru. Myslím, že velmi trefně se to dá přirovnat k Vojtově kariéře. Toto víno je navíc zajímavé svou nádhernou barvou, exotickou nasládlou vůní a krásnou plnou a dlouhou chutí.“

Vojta Dyk

„Spojení dobrého vína a dobré muziky se nabízí a já rád obojí. Má to nesčetné kombinace – poslouchat dobrou muziku s dobrým vínem nebo dělat dobrou muziku po dobrém víně, co se komu líbí... Takže, když přišla z Valtic nabídka, že mi “udělají” moje víno – dokonce ve dvou barvách – nebylo proč váhat,“ říká zpěvák Vojtěch Dyk.

Na předvánoční trh připraví ve Valticích ještě luxusnější edici červeného a bílého vína, kterou Vojtěch Dyk nazval Freedom. Reprezentovat ji budou vína Sylvánské zelené pozdní sběr 2009 a Cabernet Sauvignon pozdní sběr 2009 BARRIQUE.

Vojta Dyk

Společnost Vinné sklepy Valtice, a. s., s historií sahající až do první poloviny 15. století, je v současné době největším pěstitelem vinné révy v ČR, s vinicemi v nejjižnější části úrodného moravského vinařského regionu. Pěstuje a vyrábí vína jak z tzv. světových odrůd, jakými jsou Sauvignon, Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, tak i z odrůd typicky moravských, tj. Sylvánské zelené, Muškát moravský, Svatovavřinecké či Frankovka.

Vinná edice Vojtěch Dyk je druhou v novodobé historii Vinných sklepů Valtice věnovanou slavné osobnosti. „Před několika lety jsme dělali pro SK Slavia Praha vinnou edici legendárního českého fotbalisty se světovým renomé – Pepiho Bicana. Slavia Praha poté vyhrála dvakrát po sobě titul mistra ligy,“ připomíná David Šťastný, ředitel CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle