Zpěvák Tomáš Savka slaví třicetiny. Obdaroval se koncertním turné

Zpěvák Tomáš Savka slaví třicetiny. Obdaroval se koncertním turné

Kategorie: HUDBA

Zlaté i platinové album a patnáctka muzikálových rolí. To je jen stručný výčet dosavadní kariéry českého zpěváka Tomáše Savky.



Letos na podzim oslaví úspěšný muzikálový zpěvák 30. narozeniny a jako dárek dá sobě i svým fanouškům turné, při kterém rozezvučí Brno, Pardubice a Českou Lípu nejznámějšími českými a světovými swingovými melodiemi.

"Je to vlastně takové turňátko než turné. Nepůjde zase až tolik o mé jubileum, jako spíš o to, aby se diváci bavili a živá muzika je chytla," říká Tomáš Savka.

Za doprovodu smyčcového kvarteta a jazzového tria se na koncertech po jeho boku představí i dva hosté, dvě muzikálové zpěvačky Radka Fišarová a Markéta Procházková, kterým je také blízký swing a šanson.

Tomáš Savka

"Vím, že to není styl muziky, který by v dnešní době hrál prim, ale já se v ní našel, už takhle při různých příležitostech objíždím česká města osm let a musím říct, že neznám nic působivějšího než zpívat před hrajícím orchestrem," říká zpěvák, jehož pěveckými vzory jsou například Karel Hála, Waldemar Matuška či Sammy Davis Jr.

Na turné Tomáše Savky mohou diváci vyrazit 12. října do Brna, 19. října do Pardubic a 8. listopadu do České Lípy. Předprodej vstupenek probíhá v sítích Ticketon, Ticketart či přímo v místě konání.

O Tomáši Savkovi

Cestu mu otevřela premiérová řada soutěže Česko hledá Superstar. Poté vydal dvě alba, za která dostal zlaté a platinové album. V současnosti je jedním nejobsazovanějších muzikálových zpěváků. Za roli Kenickieho v muzikálu Pomáda byl v roce 2013 v širší nominaci na cenu Thálie. Zároveň také pravidelně koncertuje po České republice s předními českými big bandy.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle