Byla Lucka Křížková s korzáry dobrovolně?

Byla Lucka Křížková s korzáry dobrovolně?

Kategorie: CELEBRITY

Co obětovala pirátka Lucie Křížková Poseidonovi?



Lucie Křížková (Váchová) si na vlastní kůži vyzkoušela, jaké je to žít na korzárské lodi. Oděná do dobového kostýmu strávila několik dní ve společnosti korzárů na historické replice lodi jménem La Grace.

Na této lodi, která byla vystavěna tradičními technologiemi a kde moderní dobu nenajdete, nebyla Lucie jen náhodou. Majitelé tohoto skvostu si Miss ČR 2003 vybrali coby kmotru a pozvali ji na slavnostní křest do řeckých Atén, do exkluzivní mariny Flisvos.

Lucie Křížková (Váchová)

„Bylo mi velkou ctí, že si kapitán La Grace, Josef Dvorský, vybral za kmotru právě mě. Křtila jsem už několik lodí, nikdy ale ne tak unikátní krasavici a na tak kouzelném místě, jakým Atény bezpochyby jsou. La Grace jsem popřála, aby především vždy bezpečně doplula do cílového přístavu ,“ svěřila se Lucie.

Arabský křest lodě už proběhl v Egyptě, majitelé La Grace se ale rozhodli i pro tradiční křesťanský rituál v Evropě. Vybrali k tomu přístav, kde mohou kotvit ty největší jachty osobností finančního nebo kulturního světa. La Grace získala čestné kotviště přímo v čele mariny u pěší kolonády, obklopena supermoderními koráby. Křest byl organizován ve spolupráci s českou ambasádou v Aténách pod záštitou české velvyslankyně v Řecku a honorárního konzula.

„Lucii jsme si coby kmotru vybrali z několika důvodů,“ říká kapitán Josef Dvorský. „Podle křesťanské tradice má křtít loď panna a Lucie je alespoň ve znamení panny,“ směje se. „A kromě toho, že je Lucie půvabná, což se kryje s překladem názvu naší lodě, patří také do české jachtařské rodiny, protože její manžel, David Křížek, je jeden z nejlepších našich současných jachtařů,“ přiblížil Dvorský, který neskrýval nadšení z úspěchu, jež La Grace v Řecku zaznamenala. Víkendový program, který vyvrcholil nedělním rituálem křtu vidělo přes sedm tisíc lidí a informovala o něm většina řeckých médií včetně televizních stanic.

Někdejší Miss ČR neměla zrovna jednoduchý úkol. Podle tradice se musí láhev, kterou je loď křtěna, rozbít napoprvé. Pokud by se láhev nerozbila, přineslo by to podle námořnických pověstí velkou smůlu. Při podobných ceremoniálech přitom není výjimkou, že střepy z rozbité láhve poraní samotného kmotra či přítomné hosty. Lucka byla tedy velmi nervózní, aby se vše povedlo. Hod lahví sektu si den před samotným křtem dokonce s posádkou i nacvičovala. Vše naštěstí dopadlo dobře! Láhev se rozbila a křest La Grace byl dokonán. Lucce asistovala malá „pirátka“ Eliška, dcerka jednoho z majitelů lodi, která se narodila v době, kdy se začala La Grace stavět.

La Grace

„Díky manželovi mám k lodím velmi blízko. La Grace je opravdu výjimečná, je velmi propracovaná a nenajdete na ní žádnou moderní techniku. Vše je autentické a o to zajímavější. Kromě samotného křtu jsem si s La Grace užila také krásnou plavbu na mys Sounion. Podle starých námořních tradic jsme zde u krásného antického chrámu při západu slunce obětovali dar bohu moří Poseidonovi,“ říká Lucie.

„Společně s ostatními jsem na lodi pobývala v dobovém kostýmu a připadala jsem si jako opravdová pirátka z Karibiku. Do Atén jsem se vydala sama, manžel zůstal doma. Kolem mě ale bylo spousta fešných pirátů a tak se mi po něm ani nestýskalo,” připouští s úsměvem modelka, která si atmosféru na lodi zamilovala.

„Kolem La Grace se točí úžasný tým lidí a já se už teď těším, až z její paluby budu obdivovat krásy Karibiku. To si v zimě nechci nechat ujít. Klasické hotely mě už tolik nelákají, dovolené na lodi s fajn lidmi se nic nevyrovná. V současné době už to navíc není žádná nedostupná věc. Například na La Grace může strávit dovolenou opravdu každý, i nejachtař,“ dodává Lucie.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle