Herci serialu Cesty domů na vyšetření

Herci serialu Cesty domů na vyšetření

Kategorie: CELEBRITY

Herci z primáckého seriálu Cesty domů absolvovali speciální krevní testy. Přímo v ateliéru při natáčení si nechali udělat unikátní vyšetření, které odhalilo vše o jejich zdravotním stavu. A to bez jediné kapky krve.



Cesty domů

Carmen Mayerová, Jitka Smutná, Alois Švehlík, Miroslav Etzler, Tereza Kostková, Petra Horváthová a Klára Jandová spolu s režisérem Jiřím Adamcem si nechali odborníky z Quantum Medical Institute (QMI) umístit na hlavní tepny těla pět čidel. Ta z těchto takzvaně biologicky aktivních bodů těla šest minut snímala impulzy, které přístroj okamžitě vyhodnotil. Lékařka z QMI pak s každým z testovaných výsledky testů zhodnotila, případně doporučila, co by měli dál pro zlepšení svého zdravotního stavu udělat.

U každého z testovaných přístroj vyhodnotil 88 různých hodnot, které ukázaly například stav jater, ledvin, srdce, slinivky či vitální kapacitu plic. Přístroj dokáže také odhalit případnou chudokrevnost nebo cukrovku, probíhající záněty v těle, změřit hladinu cholesterolu, okysličení orgánů, hodnotu minerálů v těle, průchodnost cév, upozornit na možné nebezpečí vzniku některých nádorových onemocnění a vyhodnotit spoustu dalších důležitých informací. Aby člověk tyto hodnoty o svém zdravotním stavu zjistil, musel by jinak absolvovat řadu běžných vyšetření.

Cesty domů

„Ta vyšetření by člověka stála zhruba 35 tisíc korun a strávil by jimi spoustu času u různých lékařů. U nás za něj zaplatí 3 tisíce korun, protože toto vyšetření není hrazené zdravotními pojišťovnami, a během hodinky zná nejen svůj zdravotní stav, ale ještě si o něm popovídá s lékařem. My ale nikoho neléčíme, pouze zachycujeme okamžitý zdravotní stav klienta a snažíme se mu poradit, čemu by měl věnovat zvýšenou pozornost,“ říká Ing. Josef Lopata z QMI.

„Jsem ráda, že jsem takové vyšetření absolvovala, a pošlu na ně i svou rodinu. Je dobré vědět, na co by si měl člověk dát pozor a co by měl ve svém těle sledovat,“ říkala Klára Jandová.

Miroslav Etzler

Miroslav Etzler vysvětlil, že k lékaři – kromě zubaře – vůbec nechodí a běžné virózy nebo bolest v krku zásadně léčí sám běžně dostupnými léky z lékárny. Vyšetření na tomto přístroji, který byl původně vyvinutý pro kosmonauty, ho ale zaujalo. „Přiznám se, že jsem spíš člověk, který věří tradičním způsobům léčby, a k tomuto testu jsem měl nejdřív lehkou nedůvěru. Ale jsem rád, že jsem si jej mohl vyzkoušet,“ řekl herec.

Petra Horváthová

Petra Horváthová se přiznala, že nemocniční prostředí a čekárny u doktora nemá moc ráda a rozhodně nepatří k lidem, kteří se hned s každým píchnutím hrnou k lékaři. „Ani si to kvůli pracovním povinnostem nemůžu dovolit, takže když chytnu nějakou virózu, léčím se většinou sama. Vyšetření mě ale zaujalo a nejvíc mě pobavilo, že paní doktorka z naměřených hodnot například poznala, že jsem hladová. Nestačila jsem se totiž naobědvat,“ smála se Petra.

Tereza Kostková

Něco podobného se dozvěděla i Tereza Kostková. „Paní doktorka z testů zjistila, že mám hlad, aniž by mi kručelo v břiše,“ smála se. „Já jsem byla u doktora poměrně nedávno a například k zubaři chodím pravidelně, preventivní prohlídky rozhodně nezanedbávám. Myslím, že svůj zdravotní stav poměrně dobře znám, přesto jsem se z těchto testů dozvěděla spoustu zajímavých informací, které jsem netušila,“ říkala herečka.
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle