Kalendář proměny 2012 Nadace Archa Chantal

Kalendář proměny 2012 Nadace Archa Chantal

Kategorie: CELEBRITY

Stejně jako ve dvou předešlých ročnících se i letos můžete těšit na neuvěřitelné proměny slavných tváří Tekto krát to bude:  Chantal Poullain, Jiří Bartoška, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Jiří Lábus, Milan Lasica, Pavel Liška, Petr Nárožný, Bolek Polívka, Viktor Preiss, Matěj Ruppert a Jiří Schmitzer.



Už potřetí přichází Nadace Archa Chantal a autoři Petr Kurečka a Marek Škarpa s charitativním kalendářem PROMĚNY, tentokrát s podtitulem BIOGRAF. Stejně jako ve dvou předešlých ročnících se i letos můžete těšit na neuvěřitelné proměny slavných tváří. Po dvou předešlých úspěšných kalendářích, kde byly v hlavní roli české a slovenské ženské hvězdy se letos připravte na slavné české a slovenské muže!

„Po dvou letech v zajetí krásných žen jsme se letos odvážně rozhodli oslovit sestavu mužů. A opět jsme zvolili ty, kteří nás něčím oslovují a inspirují. Vzniklo tak dvanáct proměn, tentokrát ale ve slavné filmové postavy,“ přibližují pokračování kalendáře PROMĚNY 2012 jeho autoři – fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa a dodávají: „Spolupráce s Nadací Archa Chantal je pro nás příjemným závazkem. První dva kalendáře svým výnosem z prodeje a dražby umožnily realizování hned několika projektů v dětských odděleních českých nemocnic. Co může být větší satisfakce, než když se vaše bláznivé nápady stanou skutečností a navíc pomáhají!“ A letošní PROMĚNY jsou skutečně hodně bláznivé.

Viktor Preiss

Jedinou ženou mezi muži v letošním kalendáři je zakladatelka Nadace Archa Chantal, herečka a šansoniérka Chantal Poullain. „Bez Chantal by kalendář nebyl kompletní. I když jsme si vymysleli ryze pánskou společnost, u ní jsme udělali výjimku, a rádi,“ vysvětlují autoři kalendáře Petr Kurečka a Marek Škarpa, proč se v nových PROMĚNÁCH kromě jedenácti mužů objevuje právě Chantal Poullain. Kromě ní pak pozvání do nových – filmových – PROMĚN přijali: Jiří Bartoška, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Jiří Lábus, Milan Lasica, Pavel Liška, Petr Nárožný, Bolek Polívka, Viktor Preiss, Matěj Ruppert a Jiří Schmitzer.

„Když za mnou kluci přišli s nápadem na nový kalendář, ve kterém se budou muži měnit na slavné filmové postavy, trochu jsem se bála. Některé postavy jsem neznala, jiné jsem si nedovedla v podání českých herců představit. Ale pak jsem viděla první výsledky a je to opravdu bomba! Je to úplně jiné než dva předchozí kalendáře, ale zase naprosto originální,“ přibližuje pocity z letošního kalendáře zakladatelka Nadace Archa Chantal, herečka a šansoniérka Chantal Poullain a dodává: „Největší poděkování patří všem těm úžasným chlapům, kteří se nebáli věnovat svůj čas, podstoupit složité líčení a fotografování, někdy v hodně nepohodlných podmínkách. Pro náš kalendář a pro nadaci to hodně znamená. Ale výsledek za to stojí.“

Kalendář PROMĚNY 2012 s podtitulem BIOGRAF si svůj křest odbude 29. listopadu v restaurantu Bílkova 13. „Je to už tradice. Potřetí se setkáme v Bílkově 13, abychom pokřtili náš kalendář a v dražbě originálních fotografií získali prostředky pro projekty nadace Archa Chantal,“ přibližuje průběh slavnostního křtu Chantal Poullain. „Jako pokaždé, i letos půjde do charitativní dražby portrét Chantal Poullain a s ním i dvě další vybrané velkoformátové fotografie. Které, to se opět rozhodneme až těsně před zahájením večera,“ doplňuje ředitelka nadace Tereza Valentová.

A největší zážitky z focení nového kalendáře? „Tak u nás vítězí převoz obřího šlapadla ve tvaru labutě z Vltavy do areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. Tam jsme fotili Honzu Krause. To je neopakovatelné. Když jsme obvolávali autodopravce, mysleli si, že si z nich děláme legraci. Hodně bizarní bylo focení na Olšanských hřbitovech s Jirkou Schmitzerem, nejrychlejší focení proběhlo v trezoru České národní banky s Petrem Nárožným a největšími rekvizitami pak byli parní lokomotiva na focení s Milanem Lasicou a obří Teslův transformátor pro Tomáše Hanáka,“ vzpomínají Petr Kurečka a Marek Škarpa a dodávají: „Každé focení byl zážitek sám o sobě. Letos jsme fotili se skvělým týmem na mnoha zajímavých místech, kde nám vycházeli maximálně vstříc. Navíc spolupráce se všemi hvězdami byla bezchybná. Opravdu jsme si to užili, i když opět v časovém presu. Fotografie pro kalendář totiž vznikly během necelých dvou měsíců.“

Pavel Liška

Ke komplikovanému focení pak autoři prozrazují pár perliček ze zákulisí: „Někteří, jako například Jirka Bartoška si z focení odnesli přebarvené vlasy na zeleno, někteří museli podstoupit několikahodinové líčení s horou silikonu od našeho specialisty na trikové líčení Davida Lohra, jako například Bolek Polívka a Jirka Schmitzer. Po jiných jsme chtěli dost divné věci. Nikdo neprotestoval a fotografie dopadly tak, jak jsme si představovali. Snad se budou líbit všem, kterým se líbily i minulé PROMĚNY.“ Kalendáře je už nyní možné objednat e-shopu na stránkách www.kalendarpromeny.cz, k dostání budou i v knihkupectvích. Více informací o Nadaci Archa Chantal na www.archa-chantal.cz.

foto: © 2011 Petr Kurečka a Marek Škarpa, kalendář PROMĚNY 2012
foto: Pája Hrubý, © 2011 Kalendář PROMĚNY 2012
 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle