Proč Petr Jákl spí pod noční oblohou

Proč Petr Jákl spí pod noční oblohou

Kategorie: CELEBRITY

Producent, scénárista a také režisér Petr Jákl má ve svém domě noční oblohu a dívá se na hvězdy před tím, než usne. Na americké premiéře hororu Ghoul se totiž zamiloval do hvězdného stropu, který byl v sále. A tak si řekl, že to stejné musí mít u sebe doma.



Petr nyní odhalil svoje soukromé fotky, kde se fotí s jeho hvězdnou oblohou a hollywoodským úsměvem. Je jasné, že našich domácnostech toto není zcela obvyklá dekorace. Když si ve Spojených státech si všiml noční oblohy přímo v sále, kde probíhala premiéra hororu Ghoul, nemohl z ní spustit oči. Zaujala ho tehdy natolik, že si ji přál mít i u sebe doma. Za tuto hvězdnou oblohu dal údajně skoro 50.000 korun.

Hvězdná obloha

Autor hnězdné oblohy

Autorem oblohy je Martin Falc. “Na stávající povrch stropu se ručně kreslí a maluje florescentními ekologickými barvami s přírodním pigmentem, ten má schopnost vstřebávat světlo a nabíjet se sám od sebe, tedy po setmění svítí. Pokud se nedostává přírodního světla, zde přichází na řadu speciální UV lampa, která dobíjí také.” popisuje autor hvězdného stropu.

Ve dne není na stropě nic vidět

“Petr si objednal, abych mu namaloval dva dětské pokoje. Zajímalo ho především to, jestli ve dne budou vypadat stropy, tak jako dříve. Když jsem mu vysvětlil, že ve dne na stropě není nic vidět a světla mají navíc relaxační účinek, tak si přiobjednal namalování stropů ještě do dvou ložnic.” doplnil Martin Falc.

Malba u Petra trvala několik hodin. A jeho děti se tak díky tomu i naučily poznávat Velký vůz nebo planety. V České republice se hvězdné stropy pomalu dostávají do domácností, ale například v zahraničí je to v současné době hit.

Petr Jákl

Relaxace před spaním

“Většinou jsem padnul do postele, zavřel oči a spal. Od té doby co mám nad sebou hvězdný strop, tak ještě nějakou dobu koukám na hvězdy a spí se mi stejně dobře jako pod širákem. Navíc s dětmi hvězdy různě počítáme a tím se většinou sami uspí.” dodal Petr Jákl

Co Petr Jákl se připravuje?

Petr Jákl se nyní připravuje na dva utajované filmové projekty, o kterých pořád mlčí. Ale proslýchá se, že brzy začne natáčet velkofilm o Janu Žižkovi…

Fotografie pochází ze soukromého archivu Petra Jákla.


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle