Premiéra v Divadle Bolka Polívky:Pozemšťan

Premiéra v Divadle Bolka Polívky:Pozemšťan

Kategorie: DIVADLO

Druhou premiérou letošní sezony v Divadle Bolka Polívky bude autorská inscenace Pozemšťan v podání herce Pavola Seriše a v režii Hany Mikoláškové.  



Druhou premiérou letošní sezony v Divadle Bolka Polívky bude autorská inscenace Pozemšťan v podání herce Pavola Seriše a v režii Hany Mikoláškové. Fyzickým stand-upem i komediální pantomimou autor vypráví bláznivý příběh o mimozemšťanovi, který při svém pobytu na Zemi shledá, že by se rád stal člověkem.

Při toulkách po planetě Zemi zjišťuje zbloudilý mimozemšťan, že by se chtěl stát člověkem. Bedlivě zkoumá, jak se takový člověk projevuje, a po letech studia se z něj stává opravdový odborník! Mimozemský původ mu umožňuje nezaujatý a zcela nový pohled na lidi i na každodenní situace.

Pozemšťan

Pavol Seriš po studiu anglického a norského jazyka na FF MU absolvoval Ateliér fyzického divadla na Divadelní fakultě JAMU. V prosinci 2017 dokončil na JAMU doktorské studium; svou disertační práci věnoval divadelní tvorbě Bolka Polívky v letech 1972-1987. Od roku 2018 působí na Janáčkově akademii jako pedagog. Ve své tvorbě kombinuje pohybové divadlo, stand-up comedy, pantomimu či tanec, které koření absurdním humorem.

Za své autorské inscenace získal mnoho ocenění

Například získal ocenění: Cenu za nejlepší herecký výkon na FITUA festivalu 2015 v Agadiru v Maroku. S Divadlem Bolka Polívky spolupracuje Seriš na úspěšných Re-kabaretech a je následovatelem tradice pantomimy a fyzického divadla.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle