Blackout

Blackout

Kategorie: KNIHY

Co vše se může stát, když ochromí celý kontinent, moderní civilizaci výpadek elektrického proudu? To a mnohem víc vám vezme dech v bestselleru „Blackout“ Marc Elsberg. Jedna z nejúspěšnějších knih roku 2017 s téměř 2 miliony prodaných výtisků v Německu přichází s originálním tématem, ze kterého vám naskočí husí kůže po celém těle.



Název: Blackout

Autor: Marc Elsberg

Rok vydání: 2017

Vydavatel: Knihy Omega

Otřesný, ale bohužel realistický scénář, který vás rozhodně nenechá chladnými. Ačkoliv je „Blackout“ fikcí, budete usínat s pocitem, zda si zítra nemáte jít udělat alespoň minimální zásobu trvanlivých potravin, hotovosti či pohonných hmot. Sám autor přiznává, že kniha vznikala rešerší mnoha publikací z oblastí energetiky, informační technologií a civilní obrany, což jí přidává na autentičnosti.

Jednoho chladného únorového dne začne energetická síť kolabovat v Itálii, Švédku a postupně v celé Evropě. Bývalý hacker a programátor Piero Manzano tuší, co za tím může být, bohužel mu ale zodpovědné orgány nedůvěřují díky jeho minulosti. Situace se rychle dramatizuje, neteče voda, nejdou bankomaty, nelze natankovat pohonné hmoty, podojit krávy ani spláchnout toalety. Skutečná hrozba začíná ale přepětím v jaderných elektrárnách ve Francii a v českém Temelíně. Kritický stav si vyžádá miliony obětí a stále není možné přijít na to, co situaci způsobilo. Začíná závod s časem, který jde stěží vyhrát.

V tomto napínavém a velmi čtivém thrilleru okusíte skutečné ohrožení a zranitelnost moderní společnosti, která je absolutně odkázaná na elektrickou energii a dlouhotrvající výpadek dodávky energie vede k fatálním a nenávratným poškozením celých struktur fungování společnosti. Ve skutečnosti, ale nikdo nedokážeme předpovědět, co hrozného by se s tomto případě dělo.

Samotný příběh je opravdu originální svou tématikou, díky autorově práci rychle odsýpá a vzbudí ve vás elektrizující pocity, kterými budete pohánět Itala Manzana, aby udělal víc pro to, aby se situace dala ještě nějak zachránit. Je to vůbec ale možné? Zítra bude pozdě.

„Blackout“ vám kromě napínavého dechberoucího zážitku přinese i mnoho poznatků a vědomostí k zamyšlení. Věřím, že děj této knihy se vám vryje do paměti na dlouhou dobu už jen proto, že taková situace může kdykoliv nastat. Kniha si bezpochyby zaslouží titul bestseller letošního roku. Knihu doporučuji všem, kteří se chtějí podívat realitě do očí.

Blackout


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

 To bych chtěl - Autor: Energetik23. 12. 2017




CLUB ŽENA


Lifestyle