Dívka na kusy

Dívka na kusy

Kategorie: KNIHY

Žhavou novinkou začátku letošního roku je prvotina Kathleen Glasgow, která se ihned stala bestsellerem. Dívkou na kusy je sedmnáctiletá Charlotta, které vzal osud skoro vše, na čem jí záleželo. Podaří se dívce, které se roztříštil život, dát dohromady všechny kousky? 



Název: Dívka na kusy

Autor: Kathleen Glasgow

Rok vydání: 2018

Vydavatel: Knihy Omega

Mladá dívka Charlie Davisová toho ve svých sedmnácti letech má za sebou více, než by se dalo unést. Smrt otce, matka, která o ni nestojí, nejlepší kamarádku, ze které se stal zombie a život, který ji dostal na ulici. Příběh začíná v psychiatrickém oddělení, kde se hlavní hrdinka dostává kvůli svému sebepoškozování a prožívá svůj příběh spolu s dalšími dívkami, se kterými se život nemazlil. Aby dokázala snést bolest, způsobuje si jinou sama na sobě. Charlie se snaží udělat pokroky, ale ty přináší nezbytný fakt, že musí opustit nemocnici a teplé jídlo a vyrovnat se s realitou.

Teprve sedmnáctiletá dívka se musí potýkat s existenčními problémy a bojovat o přežití, sehnat peníze a střechu nad hlavou. Potíže, se kterými se potýká mnoho dospělých, kteří se snaží postavit na vlastní nohy, dětí a mladých lidí, kteří se nemají o koho opřít, ukazuje autorka na příběhu mladé Charlie.

Příběh nepořádku v životě, o strachu, o odvaze, odolnosti a vřelém srdci jedné dívky roztrhá i vás. Ačkoliv je kniha řazena do kategorie Young Adult, chytí za srdce každého čtenáře, který někdy prožíval alespoň zlomek toho, co hlavní hrdinka. Příběh i jazyk knihy je drsný stejně jako osud hrdinky. Autorka čtenářům pomalými kroky dávkuje osudové zvraty hrdinky a vy s ní jen můžete soucítit, bravurně vás tak drží v pozornosti a vyžaduje, abyste četli dál.

Co se týče obálky, myslím, že příběh vystihuje dokonale. Na první pohled je z ní cítit bezmoc, deprese a husí kůže.

Dívka na kusy


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle