Hluboký hrob – dítě útesů

Hluboký hrob – dítě útesů

Kategorie: KNIHY

"Hluboký hrob – dítě útesů" je první díl série thrillerů s nadpřirozenými bytostmi a prvky severské mytologie z dílny slavné spisovatelské dvojice Camilla a Viveca Sten. Chytlavý a velmi napínavý příběh vám odkryje nejen tajemství, která skrývají švédská souostroví.



Název: Hluboký hrob. Dítě útesů

Autor: Camilla a Viveca Sten

Rok vydání: 2017

Vydavatel: Knihy Omega

Život dvanáctileté Tuvy, která si se svými spolužáky nerozumí a tráví více času sama doma na ostrově Harö , naruší zvláštní stíny pod mořskou hladinou. Tuva začíná mít divný pocit, který se záhy promění ve skutečnost. Začínají mizet obyvatelé souostroví i Tuvin spolužák. Tuva je jediná, kdo tuší, co se v tajemných lesích a vodách s příchodem podzimu objevuje.

Příběh je plný severských mytologických postav, které se od raného věku malé Tuvě zjevují. Můry, víly, lesní obři, mořství lidé a jiní Starší, kteří od pradávna žijí pospoulu v souladu s ostrovany. Severská mytologie je fascinující a díky tomuto poutavému příběhu, který kombinuje prvky z minulosti a problémy současné civilizace, se k ní mohou přiblížit i čtenáři z celého světa. Stejně jako Baltské moře i příběh mytologických postav a holčičky Tuvy je ovlivněn rozsáhlým znečištěním, které navždy změnilo jejich životy.

Příběh začíná dramatickým prologem nehody rodičů a dítěte, který vám nedovolí knihu odložit a končí zajímavým poučením, kterým autorky apelují na všechny, aby chránili přírodu a především neplývali a neznečišťovali vody nejen v oblasti švédských fjordů, ale celých moří a oceánů, neboť ničíme přirozené prostředí mnoha vzácných druhů.

Celá třídílná thrillerová série od matky a dcery Vivecy a Camilly Sten je věnovaná především dospívající mládeži, ale to neznamená, že nepotěší i dospělé čtenáře. Ba naopak! Chvílemi je kniha velmi děsivá a pro otrlejší čtenáře. Ačkoliv může být místy pro mládež strašidelná, nepříjemný pocit k druhu takové literatury neodmyslitelně patří. Kdo se nerad bojí, ať knihu raději nečte. Samotné prostředí ostrovů švédských fjordů a drsná přírody je velmi autenticky vylíčeno, příběh plynule odsýpá a čtenář se díky napětí, se kterým si autorky skutečně vyhrály, nedokáže od knihy odlepit. Těším se na další dva díly.

Hluboký hrob - dítě útesů


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle