Hrdina vrahem? Vrah hrdinou?

Hrdina vrahem? Vrah hrdinou?

Kategorie: KNIHY

Nahlédněte spolu s Toobinem do případu, který rozdělil občany USA, do případu, který je označován procesem století. Detailní popis procesu bývalou fotbalovou hvězdou, hercem a usvědčeným zločincem, k smrti úžasným O. J. Simpsonem.



Název: LID versus O. J. Simpson Běh života
Originál: The Run of His Life, The People v. O. J. Simpson
Autor: Jeffrey Toobin
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Knihy Omega

 

Kniha o soudu s  O. J. Simpsonem je mistrovské dílo, které mohl napsat jen přední právní novinář dnešní doby. Poprvé vyšlo necelý rok po neslavném verdiktu. Kniha Jeffreyho Toobina je literaturou faktu. Tato skvělá kniha vypráví celý příběh vražd Nicoly Brownové-Simpson a Ronalda Goldmana a nabízí též pohled na zákulisní hry "procesu století". Thriller z právnického prostředí neustále šokuje a fascinuje svým upřímným zobrazením tohoto lidského dramatu.

„Dobře napsaná, naprosto racionální analýza procesu, a hlavně právníků, kteří jej dirigovali…, obsahuje čerstvé vhledy... To, co odlišuje Toobinovu knihu od knih od Christophera Dardena, Roberta Shapira, Vincenta Bugliosiho a dalších, jejichž počet se od soudního procesu stále zvyšuje, je její nezaujatý, odměřený tón.“

 Deidre Donahueová, USA Today

Lid versus O. J. Simpson 

Není žádným tajemstvím, že O. J. Simpson bude pravděpodobně po odpykání 8 let trestu 33 let, na které byl odsouzen, propuštěn v říjnu 2017. O. J. ale ve vězení není za případ vraždy své bývalé manželky a jejího přítele, ze které byl souzen a o kterém detailně popisuje kniha, ale za případ loupežného přepadení a únos z roku 2007. Zajímá vás, jak je možné, že ačkoliv veškeré důkazy stály proti O. J. Simsponovi byl zproštěn vinny? Přečtěte si tuto knihu. Žádná fantazie, ale realita a fakta z dílny novináře Jeffreyho Toobina, jehož závěry jsou výsledkem více než dvouletého zpravodajství o Simpsonově případu. Autora, který vyzpovídal více než dvě stě lidí a měl přístup ke kompletnímu dokumentačnímu záznamu obhajoby i obžaloby.

Na čem byla postavena geniální obhajoba sebestředného O. J.? Kde udělala policie chyby? A kam vyústilo letité pronásledování příslušníků afroamerické rasy LAPD – Policejní oddělení Los Angels? Proč se k O. J. chovala policie uctivěji, než k jiným podezřelým, ačkoliv měli v rukou jasné důkazy?

Bravurní popis právních kroků obhajoby i obžaloby, soudních procedur, vliv médií v případu spolu se zákulisními praktikami případu, včetně představění zúčastněných právních špiček podává v knize Toobin otevřeně, profesionálně a objektivně.

Simpsonův právní zástupce Shapiro po prvním setkání s novinářem a autorem knihy Toobinem zavolal kolegovi do Londýna a pronesl: "Je po všem. Právě jsem ten případ vyhrál." (V době, kdy soud s O. J. téměř ani nezačal).

Neváhejte, ponořte se do případu, nad kterým může zůstat nejednomu člověku rozum stát a utvořte si vlastní názor. Ačkoliv kniha patří do literatury faktu, neubírá jí to na čtivosti, ba naopak autorův styl vyprávění dodává dílu dynamiku, fakta jsou dobře provázaná, aby si čtenář dokázal vytvořit názor. 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle