Kompletní historie Black Sabbath

Kompletní historie Black Sabbath

Kategorie: KNIHY

Tato kniha o zakladatelích metalu, skupině Black Sabbath, která udávala přes 40 let směr, nesmí chybět v knihovně žádného správného metalisty. Díky jedinečné fotoknize se dozvíte spoustu zajímavostí nejen o Black Sabbath, ale i o samotném zrodu metalu a jeho vymezování se vůči tehdejší společnosti, protože k tomu všemu Black Sabbath patří.



Název: Kompletní historie Black Sabbath - Kde číhá zlo

Autor: Joel McIver

Rok vydání: 2017

Vydavatel: Knihy Omega


Během svého působení "Sabati" vydali devatenáct studiových alb a jejich členové pak vytvořili dalších osmadvacet sólových alb. Blues-rocková kapela vznikla v Birminghamu v Anglii v 1968 a jejími zakládajícími členy byl kytarista a skladatel Tony Iommi, basák a textař Geezer Butler, zpěvák Ozzy Osbourne a bubeník Bill Ward. Za nedlouho se vyšplhali až na vrchol a vytvořili nový hudební žánr. Samotné kořeny heavy metalu jsou spojené se silným odmítáním tehdejších společenských pravidel, řádu, rebelstvím, a dokonce i se satanismem. "Sabati" již od prvopočátku kladli důraz na vymezování se texty vůči tradičním společnostem. Metal byl a je v prvé řade životním stylem a neustálým bojem se zavedenými stereotypy.

Autor publikace Joel McIver mapuje historii kapely a metalu od samotných začátků, rekapituluje tak půlstoletí historie kapely, která se loučila s fanoušky na svém posledním turné v roce 2016 i v Praze. Můžete se těšit na 200 fotografií, rozložitelný rodokmen vývoje kapely, kompletní diskografii a předmluvu od Robba Flynna – frontmana kapely Machine Head.

Tato kniha je sice neoficiální publikací kapely Black Sabbath, ale autor Joel McIver při její přípravě uskutečnil se stávajícími i bývalými členy a jejich kolegy řadu rozhovorů. V prvé řadě se ale jedná o fotoknihu s velkoformátovými archivními fotografiemi mapující téměř celou kariéru kapely a zachycující všechny její proměny. V této kombinaci získá metalový fanoušek unikátní komplet, ve kterém bude neustále objevovat nové postřehy a zajímavosti.

Black Sabbath


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle