Listen To My Heart od Marie Fredriksson

Listen To My Heart od Marie Fredriksson

Kategorie: KNIHY

Marie Fredriksson nejprve dobyla svým strhujícím hlasem Švédsko a pak s Perem Gesslem v duu Roxette celý svět. Jak je úspěch a vůbec vše pomíjivé a jak snadno během vteřiny přehodnotíte priority, když vám diagnostikují nádor na mozku, vypráví otevřeně v autobiografii „Listen To My Heart: Moje láska k životu“ nejznámější švédská zpěvačka všech dob.



Název: Listen To My Heart: Moje láska k životu.

Autor: Marie Fredriksson. Helena von Zweigbergk

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

Jedním z důvodů, proč se Marie rozhodla spolu s Helenou von Zweigbergk sepsat vlastní životní příběh bylo Mariino přání, aby se o něm dozvěděl celý svět. Marie se ve své autobiografii se čtenáři podělí se svým neskutečným životem, s pocity, ze kterých se vám zatočí hlava. Ve svém příběhu sdílí se svými fanoušky a čtenáři vše - neskutečně náročné a těžké chvíle, které se staly jejími životními milníky (smrt sestry, či diagnóza tumoru na mozku), chvíle neskonalého vyčerpání po koncertech, samotu během dlouhých světových turné, ale i euforii z úspěchů dua Roxette. Marie vás provede cestou od svých dětských let, přes sólové úspěchy i chvíle, kdy se znovu učila mluvit nebo chodit. Již z portrétu Marie Fredriksson na přebalu knihy vám bude jasné, že tato žena zažila věci, o kterých se mnoha lidem ani nezdá. Její oči vyzařují modrost a ukazují hloubku jejich zážitků – a přesně v takovém duchu se nese kniha „Listen To My Heart: Moje láska k životu“.

Zprvu jsem ke knize přistupovala velmi skepticky, nejsem velký fanoušek autobiografií velkých hvězd. Obvykle se příběhy pohybují obdobným směrem a nevyzařují žádné emoce. Mariina kniha je jiná. Je silně emocionální, probudí ve vás nádech takových pocitů, které Marie otevřeně popisuje. Ve chvílích věnovaných cestě dua Roxette, ať už turné, úspěšným singlům, cenám či videoklipům, jsem seděla u YouTube a každý z nich si pouštěla a vnímala je jinak než dříve. Vnímala jsem zákulisí a příběh samotné písně, to, jak vznikal text, co se stalo jeho předlohou, příběhy kostýmů, které Marie měla na sobě v každém z nich. S tímto příběhem se vydáte ho nejhlubších temnost i tryskem znovu vstříc novému světlu přesně takovým způsobem, jakým Marie vnímá svůj život a výzvy v něm.

Naslouchejte Mariině srdci skrze příběh lásky k životu.

Listen To My Heart


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle