Poslední dívka

Poslední dívka

Kategorie: KNIHY

S thrillery s dívkami se poslední dobou roztrhl nakladatelský pytel. Ne všechny ale stojí za přečtení. To ovšem není případ „Poslední dívky“ od autorky, která píše pod pseudonymem Riley Sager, ze které vám půjde husí kůže již od prvních stránek.



Název: Poslední dívka

Autor: Riley Sager

Rok vydání: 2017

Vydavatel: Knihy Omega

Titul „poslední dívka“ neskrývá nic, o co by někdo z nás stál. Mezi „poslední dívky“ patří Lisa, Sam a Quincy. Společné mají to, že přežily jako jediné poslední útok masových vrahů. Příběh je vyprávěn pohledem Quincy, která uprchla zakrvácená z masakru, který se stal během pobytu v lesní chatě Pina Cottage rovnou do náruče zachránce policisty Coopa, který se stal jejím ochráncem. Vše se mění ve chvíli, kdy jedna z „posledních dívek“ Lisa spáchá sebevraždu za velmi podivných okolností a na prahu Quincyna domu se objevuje Sam. Příchodem Sam se Quincy, která se zdánlivě vyrovnala s terorem, který zažila, mění život od základů.

Thriller „Poslední dívka“ přináší originální tematiku se zápletkou, která vás v prvních řádcích knihy pohltí tak, že nebudete moci přestat číst a při procházce parkem se budete otáčet, jestli nejde někdo i za vámi. Na dynamice příběhu přidává i to, že příběh „posledních dívek“ je prokládán vyprávěním a postupným rozpomínáním Quincy na to, co se stalo před 10 lety v Pine Cottage.

Thrillerový příběh „Poslední dívka“ dokonce ocenil sám král hororu Stephen King, který ji označil za jeden z nejlepších thrillerů roku 2017. Mě kniha opravdu překvapila svým propracováním i tím, že do poslední chvíle rozuzlení netušíte, co se děje i tím, že v ní není ani jedna věta, která by byla navíc, zbytečná a odváděla od mrazivého napětí. Autorka skvěle vede čtenáře přesně tam, kde ho chce mít, aniž by odhalila, jak příběh dopadne. Závěr je lehce nahuštěný oproti tempu, kterým plyne celý příběh, ale překvapivý.

Poslední dívka


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle