Saliyovo Rande naslepo

Saliyovo Rande naslepo

Kategorie: KNIHY

Neskutečně trnitá cesta životem charismatického muže Saliyi Kahawatte vás dostane. Rande naslepo je autobiografie charismatického muže, který nepřijal slepotu jako handicap. 



Název: Rande naslepo

Originál: Mein Blind Date mit dem Leben

Autor: Saliya Kahawatte

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Knihy Omega

"Když bylo německému Sinhálci Saliya Kahawatte 15 let, jeho zrak se během několika měsíců rapidně zhoršil. Doktoři tvrdili, že jednoho dne úplně oslepne. Měl opustit školu a pokračovat v dílně pro nevidomé. Ale jeho snem bylo dál studovat a být nezávislý.Více jak 15 let se mu podařilo svoje postižení úspěšně skrývat a budovat kariéru ve světě vidících. Jeho uši a intuice mu nahradily zrak. Pracoval tvrději než všichni ostatní a s pomocí počítače s hlasovým výstupem četl knihy, mapy i nápojové lístky v barech. Mezi jeho strategie patřilo třeba počítání schodů na schodišti a když byl opravdu v úzkých, trapnou situaci mistrně otočil v žert. Až jednou ho okolnosti donutily přiznat si pravdu..."

Saliya poutavou formou a bez vynechání emocí zásadních osudových zlomů vykresluje svůj postoj a přístup k životu. Přečtěte si příběh člověka, který v 15 letech oslepl a rozhodl se neuposlechnout rad okolí a poradců pro handicapované. Přečtěte si, jak to dopadne, když člověk, který po něčem touží, se rozhodne si sen splnit.

Žádnou knihu podobné této jsem ještě nečetla, žádná kniha ve mě nezanechala tolik odhodlání postavit se čelem ke svým snům a věřím, že stejným způsobem a jedním dechem si ji užijete i vy.

Kniha se stala předlohou stejnojmennému romantické komedii, ale nenechte se zmást. Filmová adaptace zachytila pouze zlomek Saliyova příběhu. Zasádní věci a skutečnost si nenechte ujít v tomto autobiografickém díle, které každého z vás donutí změnit přístup k životu.

Rande naslepo


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle