Seznamte se: matcha

Seznamte se: matcha

Kategorie: KNIHY

Matcha je jemný zelený čajový prášek, který je plný antioxidantů a aktuálně bere svět útokem! Připravte si z tohoto přírodního zázraku smoothie, saláty, od hlavních chodů až po skladkosti. Z čaje matcha lze připravit mnohem více než jen šálek čaje. Vyzkoušejte více než 50 neodolatelných receptů nabitých silou zeleného čaje i vy!



Název: Seznamte se: matcha

Autor: Joanna Farrow

Rok vydání: 2018

Vydavatel: Knihy Omega

Specifická chuť čaje matcha je v současné době hojně využívána při přípravě mnoha pokrmů od snídaní až po večeře. Matcha čaj tvoří v japonské kuchyni základ mnoha pokrmů, je využíván při klasickém čajovém obřadu a stal se tradicí a kulturním dědictvím této země. Nyní si můžete díky těmto jednoduchým receptům vykouzlit spoustu delikates i vy doma. Kromě specifické chuti obsahuje řadu prospěšných vitamínů, minerálů a zejména antioxidantů. Oproti klasickým zeleným čajům má matcha až stonásobné množství těchto očistných látek.

Připravte si nespočet slaných i sladkých pokrmů využitím této zajímavé suroviny a odhalte svým chuťovým pohárkům něco nového. Chuť matcha je oproti klasickým zeleným čajům bohatší, jemnější a má specifickou lehce květinovou vůni. Nepřekonatelné kombinace tvoří zejména s máslem, mlékem a smetanou. Hodí se k pečení i do koktejlů.

"Seznamte se: matcha" přináší více než 50 receptů rozdělených do kategorií na pokrmy po celý den, od snídaně a smoothie, hlavní chod, saláty a přílohy, přes deserty, dorty a jiné radosti k nápojům a svěžím koktejlům. Vyzkoušejte třeba matcha-vanilkovou zmrzlinu, máslové jarní tagliatelle s matcha sýrem nebo matcha popcorn a zamilujte se do zdravých chutí. 

Seznamte se: matcha


Štítky



facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle