Velká 5, která vám pomůže žít zdravěji

Velká 5, která vám pomůže žít zdravěji

Kategorie: KNIHY

Kniha od profesora medicíny z Lékařské fakulty Harvardovy univerzity přináší 5 doporučení, která vás nebudou téměř nic stát a mohou vám zkvalitnit a prodloužit radost ze života. Zkuste Velkou 5 podloženou mnohaletými výzkumy, budete překvapeni.



Název: Velká 5 Pět jednoduchých opatření, která můžete začít plnit, abyste žili delší a zdravější život

Autor: Dr. Sanjiv Chopra a David Fisher

Rok vydání: 2017

Nakladatelství: Práh

Dostatečný přísun vitamínu D, konzumace alespoň 1 hrsti jakýchkoliv ořechů denně, pravidelná chůze či pohyb 3 x týdně 30 min, meditace a světe div se konzumace kávy vám podle uznávaného lékaře z Harvardovy univerzity, který získal nespočet ocenění za svou práci, mohou zabránit nespočetnému množství chorob a dokonce probloužit i život.

Veškerá tvrzení v této knize jsou podložena mnohaletými výzkumy předních vědeckých týmů světa, takže se nejedná jen o názor jednoho člověka a jeho zkušenosti. Bohužel na většině prvků Velké 5 nelze postavit mnohamiliardový business, proto tyto informace nejsou mezi lidmi až tak rozšířeny. Projděte si výsledky výzkumů s Dr. Choprou a možná vás donutí zapřemýšlet, že na tom něco může být a vyzkoušíte Velkou 5 na vlastním těle. Některé informace v této knize jsou překvapivé, některé méně známé a na některé jste doposud měli opačný názor. Velká 5 obsahuje snadno pochopitelné informace a velmi překvapivé výsledky výzkumů na desetiticích osob z různých prostředí a různými zdravotními komplikacemi. Těchto 5 opatření by mělo lidskému tělu nabídnout větší prospěch než nejnovější drahé potravinové doplňky, diety či supermoderní cvičební pomůcky.

Velká 5

Autor kromě prezentace mnohaletých výzkumů zachází i daleko do historie lidstva a hledá zmínky o blahodárných účincích těchto složek na lidský organismus.

A co mě nejvíce překvapilo kromě doporučení konzumace kvalitní kávy, je fakt, že pravidelné cvičení vám dokáže zvýšit činnost mozku a ovlivnit pozitivně pamět i inteligenci. Ačkoliv na Velkou 5 můžete mít smíšené názory, stojí za to ji vyzkoušet . Kdo by nechtěl prožít delší život bez vážnějších zdravotních komplikací.

Dr. Chopra doporučuje jako ideální kombinaci Velké 5 svižnou procházku na čerstvém vzduchu a slunci do oblíbené kavárny, ve které si dáte kromě kvalitní kávy i misku chutné směsi ořechů. Nic složítého, že?

„Zřejmě nejlepší rada, kterou jako lékař mohu dát svým pacientům, zni´: „Hýbejte se, hýbejte se, hýbejte se!“ Je nepochybné´, že lide´, kteří pravidelně cvičí, žiji´ zdravější a delší život. Ve světě, ve kterém není´ nijak neobvykle´, když nějaký´ lék generuje zisk přes miliardu dolarů za rok, se jen zřídkakdy najde něco, co je úplně zadarmo, a přitom účinkuje stejně dobře, nebo dokonce lépe, než řada drahých přípravků na předpis,“ říká Dr. Sanjiv Chopra. 


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle