Anglický mastif je chápavým a věrným přítelem svého pána

Anglický mastif je chápavým a věrným přítelem svého pána - inmagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Anglický mastif, známý také jako staroanglický mastif, je důstojné, tiché a klidné plemeno, které jen touží po lidské společnosti.



Anglický mastiff, vyobrazený ve staroegyptském umění, je jedním z nejstarších a největších plemen psů. Samotná jejich velikost stačí k tomu, aby dominovala, a je to jejich jediný hlídací znak.

Tento roztomilý pes touží především po pozornosti své rodiny. Tito psi, kteří se často nazývají jemnými obry, rádi tráví čas po vašem boku lenošením a mazlením. Psi vynikají v tréninku a považují člověka za vůdce, ale bývají tvrdohlaví.

Anglický mastiff

Jako velké plemeno potřebuje mastiff svůj prostor. Velký dvorek je nutností, aby měli prostor pro protažení těla. Pokud však máte rádi čistý a uklizený dům, mastiffa do něj neberte, protože je známo, že nadmíru slintají!

I přes krátkou srst, se toto plemeno díky své silné dvojité srsti stále řadí mezi průměrné línače.

Mastiff, původně chovaný jako hlídací psi, je loajální ke své rodině, ale je opatrný vůči cizím lidem.

Socializace může pomoci mastiffovi stát se méně podezřívavým vůči cizím lidem. Avšak i přes to, cizího člověka mastiff nikdy nepřijme za svého.

Zajímavosti:

- Anglický mastif jménem Zorba vážil 343 liber váhy. Jedná se o nejtěžšího psa, který kdy byl zaznamenán v Guinnessově knize světových rekordů.

- Chov anglického mastifa je finančně velmi náročný, protože hodně jí. Proto popularita tohoto plemene rychle klesala během první a druhé světové války (kdy se jídlo stalo vzácným).

anglický mastiff

- Tento pes je velice jemný, klidný, věrný a poslušný. Je vynikající volbou pro rodiny s dětmi a jiná domácí zvířata. Anglický mastif nemá rád boje mezi členy rodiny - v případě boje se pokusí oddělit dvě bojující strany a ukončit jejich spor.

- Anglický mastiff může trpět dysplazií kyčelního kloubu, srdečními a očními poruchami a různými typy rakoviny.

- Průměrně se dožívá věku mezi 6 až 10 roky.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle