Bernští salašničtí psi jsou klidní, vlídní a vyrovnaní

Bernští salašničtí psi jsou klidní, vlídní a vyrovnaní - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Bernský salašnický pes, který pochází ze Švýcarska, je jemný obr s velkou postavou a nápadnou tříbarevnou srstí. Skvělý rodinný pes, dobře vychází s dětmi, většinou i s domácími mazlíčky a rád se účastní všech rodinných aktivit. Milovníci plemene milují inteligenci bernského salašnického psa a oddanost rodině.



S bernským salašnickým psem v domě nikdy nebudete osamělí. Berner, jak se mu láskyplně říká, chce být vždy s vámi. Bernští salašničtí psi, kteří zůstávají po dlouhou dobu v domě nebo na dvoře sami, se mohou pro zábavu pobavit destruktivními aktivitami.

Historie bernského salašnického psa

Bernský salašnický pes pochází ze Švýcarska, kolem města Berne, pro kterém je pojmenován. Bernský salašnický pes byl farmářský pes zaměstnaný jako hlídací pes, strážce majetku a povozný pes. Ačkoli to mohl být strážce hospodářských zvířat, pravděpodobně to nebyl pastevecký pes.

Bernský salašnický pes

Péče o bernského salašnického psa

Důsledné školení a socializace pomohou tomuto inteligentnímu pracovnímu plemenu se vyvinout v dobře vychovaného společníka. Začněte, než silný bernský salašnický pes dosáhne své plné velikosti pro dospělé. Jsou citliví a unaví se, pokud použijete tvrdé tréninkové metody. Bernští salašničtí psi potřebují minimálně 30 minut denního cvičení. Ačkoli to bude pěkná dlouhá procházka, bernští salašničtí psi jsou velmi všestranní a vynikají v poslušnosti, hbitosti, stopování.

Bernský salašnický pes má dvojitou srst (kratší podsada spárovaná s delší vnější srstí), která pěkně odpuzuje nečistoty. Důkladné čištění jednou týdně odstraní veškerou volnou podsadu a přispěje k lesklé, měkké srsti. V průběhu roku línají ve větším množství, ale jenom dvakrát ročně. Kartáčujte víckrát, pokud k línání dojde, abyste si v domě ušetřili zametání a vysávání chlupů. Občas si svého Bernského salašnického psa koupejte, každých pár týdnů psovi zastřihujte nehty a občas mu prohlédněte uši a popřípadě očistěte, pokud vypadají špinavě nebo páchnou. Pokud zaznamenáte jakékoli zarudnutí nebo otok v uších, navštivte veterináře, abyste vyloučili infekci uší.

Bernský salašnický pes

Dieta a výživa

Všechna štěňata velkých a obřích plemen, včetně bernských salašnických psů, mají mít speciální diety, které podporují pomalý růst, aby se zabránilo rozvoji kloubních problémů, jako je dysplazie kyčelního kloubu. Krmivo pro štěňata velkých nebo obřích plemen by mělo mít všechny živiny, které rostoucí štěně bernského salašnického psa potřebuje ve správném množství, aby podpořilo pomalý a stabilní růst. Ve spolupráci s veterinářem určete, kolik krmiva byste měli denně dávat psovi.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle