Bišonek patří mezi společenské plemena, která jsou velice inteligentní

Bišonek patří mezi společenské plemena, která jsou velice inteligentní - InMagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Bišonek je malý, robustní pes s živou a veselou povahou. Díky své huňaté a kudrnaté bílé srsti prý toto plemeno připomíná vatu nebo pudřenku. Mnozí ho nazývají "živým plyšákem".



Bišonek je energický, na lidi orientovaný pes, takže je ideální pro aktivní domácnosti, které chtějí malého psa společníka, s nímž by mohly sdílet dobrodružství. Hravé a láskyplné chování tohoto plemene z něj činí vynikající volbu pro rodiny s dětmi. Bišonek je přítulný. Není divu, že patří k nejoblíbenějším malým plemenům psů. Toto plemeno je milující a radostné, což z něj dělá skvělého společníka téměř pro každého.

Péče o bišonka

Měkká, kudrnatá srst bišonků roste nepřetržitě. Vzhledem k tomuto typu srsti je rutinní péče o ni naprostou nutností, jinak se zacuchává a zamotává. Bišonci by se měli kartáčovat dvakrát až třikrát týdně a stříhání může být nutné každých několik týdnů. Je zapotřebí bišonky také často koupat, protože na bílých psech je vidět špína. Jsou náchylní ke vzniku skvrn od slz v okolí očí. Udržujte srst kolem očí zastřiženou.

Tlapky by se měly pravidelně stříhat, aby byly zdravé a pohodlné. Udržujte dobrou ústní hygienu, abyste předešli paradentóze pravidelným čištěním zubů psa.

bišonek

Bišonek je jedním z mnoha hypoalergenních plemen psů. Jejich kudrnatá srst pomáhá zabránit úniku chlupů do ovzduší, kde mohou u citlivých lidí vyvolat alergické reakce. To neznamená, že pes nevyvolá alergickou reakci, ale toto plemeno může být vhodné pro ty, kteří jsou na psy mírně nebo středně alergičtí. Než si bišonka pořídíte, určitě s ním strávíte nějaký čas, abyste zjistili, zda u vás nevyvolává alergii.

Aby byl bišonek šťastný a dobře přizpůsobený, potřebuje správný výcvik a socializaci. Neudělejte chybu a nevynechejte výcvik jen proto, že bišonek je malý pes. Toto plemeno má tendenci učit se rychle, i když někteří mají pocit, že výchova v domácnosti může vyžadovat určité úsilí navíc.

Jako aktivní malý pes by měl mít bišonek každodenní pohyb. Každodenní procházky a zábavné aktivity, jako jsou hry, jsou důležité pro udržení bišonka v psychické i fyzické kondici. Bišončí blesk je známý jev, kdy se váš pes náhle minutu nebo dvě prohání po domě a pak se uklidní.

Bišonci si rádi hrají s ostatními psy a mohou dobře vycházet s kočkami a jinými domácími zvířaty. Dobře se snášejí s dětmi, které jsou dostatečně staré na to, aby pochopily, že s malým psem nemají zacházet hrubě. Jako malý pes se bišonek může při hrubé hře zranit.

bišonek

Pokud musíte být většinu dní dlouho mimo domov, může se u bišonka vyvinout separační úzkost a destruktivní návyky. Mít k dispozici jiného psa, se kterým si můžete hrát, může pomoci. Výcvik v přepravce může také pomoci omezit destruktivní chování, když jste mimo domov.

Toto plemeno obvykle není problémovým štěkačem, ale váš pes vás pravděpodobně upozorní na návštěvy. Správný výcvik a socializace mohou psovi pomoci, aby nebyl příliš opatrný.

Strava a výživa

Krmte bišonka dvakrát denně. Množství závisí na velikosti psa, jeho aktivitě, věku a dalších faktorech. Odolejte nutkání krmit psa lidským jídlem jako pamlskem. Toto plemeno je náchylné k tvorbě ledvinových a močových kamenů a může potřebovat speciální dietu a více vody, aby se těmto problémům předešlo.

Obezita může zkrátit délku psího života a i 1 kilogram navíc je pro malého psa značný. Nezapomeňte sledovat váhu svého psa a poraďte se se svým veterinárním lékařem o vhodných výživových opatřeních.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle