Bloodhound, velký pes s nejlepším čichem na světě

Bloodhound, velký pes s nejlepším čichem na světě - inmagazin.cz Kategorie: DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Trpělivý a mírný pes může také projevovat hluboké odhodlání a nezávislost. Toto plemeno může být skvělým společníkem, ale také velkou výzvou.



Bloodhound je jemné, trpělivé, ušlechtilé a mírné zvíře. Je obzvláště dobrým společníkem dětem a je známo, že je výjimečně tolerantní k mylým dětem, které mají tendence se po něm válet. Obecně také dobře vychází s jinými zvířaty.

Pod tímto mírným chováním se však skrývá obrovské odhodlání a nezávislosti. „Krvavý pes“ má vlastní mysl a má tendenci dělat svá vlastní rozhodnutí, spíše než poslouchat příkazy svého majitele.

To platí zejména v případě, že pes zachytil zajímavou vůni - stopu; pokud k tomu dojde, bude mít odhodlání jít po stopě tak dlouho, jak jen to bude možné.

Bloodhound je jedním z nejmelodičtějších psů. Umí provádět úplné psí árie, které se vyznačují expresivním štěkáním, vytím a kňučením.

Bloodhoundi dospívají relativně pomalu, dospívají přibližně v jednom roce a plné zralosti nedosáhnou alespoň do dvou let.

Dlouhá čelist tohoto psa z něj dělá maxi slintáka. Díky vytrvalosti a nezávislosti tohoto plemene může být trénink výzvou. Abychom ho naučili základním dobrým mravům, je zapotřebí trpělivosti a důslednosti.

Stejně jako u jiných velkých psů je délka života Bloodhounda relativně krátká, přibližně 10 let.

bloodhound

Dějiny:

Bloodhound má dlouhou a vznešenou historii. Toto plemeno zdokonalil v 7. století belgický sv. Hubert a jeho mniši. Od té doby byli tito psi často spojováni s královskou hodností. Dodnes se těmto psům přezdívá sv. Huberští psi.

Zpočátku se „krvaví psi“ používali ke sledování jelenů a jiné zvěře. V 16. století však byly také používáni ke sledování lidí.

Bloodhoundi v dnešní době pomáhají při vymáhání práva i při pátrání po lidech a jejich záchraně. Jejich schopnosti jsou tak uznávané, že stopy v případu zajištěné těmito psi se pokládají za plnohodnotný důkaz.

Zajímavosti:

- Toto plemeno je známé svou schopností rozlišovat lidskou vůni na velké vzdálenosti, dokonce i o několik dní později.

- Bloodhound je největší pes lovící čichem na světě.

- Tito psi mají až 40krát více čichových receptorů než člověk.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle