Buďte krásná – 5 tipů pro váš obličej

Buďte krásná – 5 tipů pro váš obličej - InMagazin.cz Kategorie: RODINA

Obličej je první částí našeho těla, na kterou se zaměřujeme při setkáních s ostatními lidmi. Vzhled je pro nás často velmi důležitý. S přibývajícím věkem prochází změnami, které všeobecně nazýváme stárnutí. Některé změny zastavit nelze, ale je možno je zlepšit nebo alespoň zastavit. Jak proti tomu bojovat?



Přirozená krása a mladistvý vzhled je to, co většina z nás chce udržet co nejdéle. Nejde přitom jen o to, aby naše pleť byla vyhlazená a bez vrásek, ale občas je příjemné provést drobné korekce v nerovnovážném vzhledu obličeje. S tím vším může pomoci estetická medicína a moderní metody omlazení pleti. V pražské BcD Clinic se specialisté zaměřují, kromě jiného, na změny právě spojené se stárnutím obličeje, včetně různých asymetrií. Mohou pomoci s navrácením vitality pleti, odstraněním vrásek, vypnutím kontur. Trend, který dnes vládne se nazývá modelace obličeje a nejde ani tak o odstranění vrásek, ale zvýrazněním některých partií podpořit nebo navrátit jeho atraktivitu.

Tipy, se kterými váš obličej omládne

Je mnoho cest, jak lze obličeji navrátit jeho původní vzhled nebo jak upravit nedokonalosti. Nemusí jít přitom o chirurgické zákroky. Naopak, moderní metody jsou neinvazivní nebo tzv. minimálně invazivní se zkrácenou dobou rekonvalescence.

1) Laserové omlazení pleti

Omlazení pleti pomocí laseru, tzv. frakční rejuvenace obličeje, se doporučuje nejen pro oblasti samotného obličeje, ale také pro partie krku, dekoltu nebo i na hřbety rukou. Laserové omlazení pleti vám zlepší ochablou pokožku, ale sjednotí tón pleti, odstraní nebo zjemní jizvičky po akné, vypne mimické vrásky kolem úst nebo očí.

Přístroj na omlazení pleti využívá cílené působení laseru v mikrobodech. Laser prohřívá pokožku v nastavené hloubce a vyvolává zesílení a tvorbu kolagenu, po kterém se pokožka následně vypíná. Zákrok není příliš bolestivý, lze provést předem znecitlivění anestetickým krémem, dočasně je pokožka po zákroku zarůžovělá. Po zákroku je nutné pleť promazávat a chránit před sluncem. Efekt vypnutí je znatelný během několika dní, ale maximální efekt se projeví za 2-3 měsíce. Délka výsledného efektu je závislá na původním stavu pleti před zákrokem, životním stylu, zda kouříte nebo hodně vystavujete pleť slunci. Další tipy pro omlazení pleti naleznete v našem článku ZDE.

2) Výplně vrásek

S věkem samozřejmě různě hluboké vrásky, které dělají obličej starší a unavenější. I zde pomůže moderní estetická medicína, která nabízí přirozenou možnost odstranění vrásek pomocí výplní kyselinou hyaluronovou. Jedná se o aplikaci tělu vlastní látky, která navrátí pokožce pružnost, hebkost a pomůže obnovit objem a kontury.

Gel obsahující kyselinu hyaluronovou se aplikuje pomocí drobné injekce přímo pod vrásku nebo pomocí kanyly do propadlých oblastí obličeje. Efekt je okamžitě viditelný. Vrásky se vyhladí a dojde k navrácení ztraceného objemu. Kyselina hyaluronová zároveň pokožku rehydratuje a dodá jí potřebnou pružnost. Po zákroku je dobré dodržovat několik dní klidový režim podle doporučení lékaře a hodně pít. Efekt výplní vydrží 6-9 měsíců podle typu vaší pokožky i podle druhu aplikované výplně. Po opakovaných aplikacích je efekt trvalejší, protože až 20 % výplní kyseliny hyaluronové v pokožce zůstává trvale.

3) Léčba akné

Nepříjemnosti v podobě akné se neobjevují jen pubertě, ale mohou přetrvávat i v dospělosti, jedná se o tzv. akné dospělého věku. Hlouběji uložené, lehce zánětlivé papulky jsou více v dolní partii obličeje a na krku. Pokud je výskyt akné rozsáhlý, je možné přistoupit k léčbě akné pomocí profesionálních metod. Cílená léčba zahrnuje i laserové ošetření pleti. Pomocí laseru je potlačen zánět v místě akné, snižuje se tvorba mazu způsobujícího ucpávání pórů a dochází i k potlačení množství bakterií přispívajících k tvorbě zánětu. Při léčbě akné se využívají i další metody jako je chemický peeling nebo odstranění jizviček pomocí frakční CO2 rejuvenace. Chcete si o léčbě akné přečíst více? Pak klikněte tady.

4) Laserová depilace

Protože využití laserů v estetické medicíně je opravdu široké, dá se s jejich pomocí vyřešit také odstranění chloupků. Depilace laserem je minimálně bolestivá a vysoce účinná, protože laser proniká přímo do vlasové cibulky, kterou zničí. Během jednoho sezení lze takto zničit 10-25 % chloupků v aktivní fázi růstu, tzv. anagenu. Protože ne všechny chloupky se nacházejí ve stejné fázi, je nutné zákrok opakovat, aby bylo dosaženo úplného odstranění chloupků.

Laserová depilace je vhodná pro všechny části těla, tedy i pro obličej. Po zákroku může být pokožka začervenalá. Zákrok je dobré naplánovat na zimní období, protože po použití laseru by neměla být pokožka vystavována intenzivnímu slunci. Účinnost závisí na tom, kde byly chloupky odstraňovány, jak hluboko byly vlasové cibulky uloženy i na typu pleti nebo genetické dispozici. U přibližně 80 % pacientů dochází k trvalému odstranění chloupků, u zbylých zákroků je efekt dlouhodobý, chloupky se stávají jemnější, ale zákrok je vhodné opakovat. Při ošetření je velmi důležité znalost rytmu odstraňování, aby nedošlo k přílišnému zesílení vlasové cibulky, pokud by byl interval nepřiměřeně dlouhý.

1) Zvětšení rtů

Někdy nám příroda nadělí tenké, špatně tvarované nebo nepoměrné rty. Tvar rtů se může rovněž změnit věkem, povrch se svraští, rty se ztenčí. Ve chvíli, kdy jste se svými rty nespokojeni, můžete podstoupit zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou. Efekt je patrný okamžitě po zákroku a v případě odborného provedení je velmi přirozený. Velikost totiž záleží na množství aplikovaného materiálu. Po zákroku se může objevit mírný otok, který by měl do několika dnů vymizet.

Pomocí zvětšení rtů lze dosáhnout nejen zvětšení objemu rtů, ale také zpevnění kontur, vyrovnání asymetrií, odstranění vrásek nad horním rtem nebo pozvednutí povislých koutků. Pomocí kyseliny hyaluronové se dají rty také hydratovat. Více o zvětšení rtů si můžete přečíst v tomto článku.

V rukou odborníků jste v bezpečí

Zaujaly vás naše tipy a přemýšlíte, že váš obličej by si také zasloužil péči? Obraťte se na odborníky z BcD Clinic, kteří vás procesem omlazení pleti, odstranění vrásek, zvětšení rtů, léčbou akné nebo laserovou depilací provedou, vše vám vysvětlí a budou vám oporou. Samozřejmostí je využití kvalitních přístrojů a materiálů tak, aby byl výsledek vždy dokonalý.


facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle